Trabzon'da kömürü değil, kupayı kaldırdı

Trabzon'da geçirdiği trafik kazası sonucunda işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Tolgahan Yıldız, geçimini kömür taşıyarak sağlarken, tanıştığı bilek güreşi sporunda katıldığı müsabakalarda il birincisi olmanın mutluluğunu yaşıyor.Yıldız, işaret dili eğ

Trabzon'da kömürü değil, kupayı kaldırdı

Trabzon'da geçirdiği trafik kazası sonucunda işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Tolgahan Yıldız, geçimini kömür taşıyarak sağlarken, tanıştığı bilek güreşi sporunda katıldığı müsabakalarda il birincisi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yıldız, işaret dili eğitmeni Kübra Çolak aracılığıyla engelinin kendisi için sorun olmadığını söyledi.

Küçük yaşta geçirdiği trafik kazası sonucunda işitme yetisini kaybettiğini dile getiren Yıldız, "Altı kardeşiz ve benim dışımda ailemde işitme engelli kimse yok. Bu durum benim için dezavantaj ama ailem bana sürekli destek oldu. Hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmediler" dedi.

Yıldız, ailesiyle iletişiminin çok iyi olduğunu vurgulayarak, çalışmak için başvuru yaptığı birçok yerden engeli nedeniyle olumsuz cevap aldığını anlattı.

Kömür taşıyarak ve günübirlik işlerde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu dile getiren Yıldız,  spora ilgisinin ise küçük yaşlarda başladığını kaydetti.

Yıldız, hayatında sporun çok farklı bir yerinin olduğunu belirterek, "İşitme engelli olmam, spora engel değildi. Vücudum da güreşe çok yatkındı ve bu nedenle bir süre güreşle uğraştım. Güreşte kendimi çok geliştirmek istedim ama olmadı. 2009 yılında bir kez müsabakalara katıldım ve bacağımda kırık oluştu. Madalya alamadım. Bu, içimde hep bir yara olarak kaldı. Bana fırsat verilmesini ve işitme engelli sporcu olarak müsabakalara girmeyi çok istedim. Spor benim hayata tutunma sebebim" diye konuştu.

Zorluklara rağmen pes etmediğini vurgulayan Yıldız,  başarılı olacağına her zaman inandığını söyledi.

Yıldız, karşısına çıkan zorlukları avantaja çevirdiğini dile getirerek, sahilde koşarak vücudunu zinde tuttuğunu, kömür, fındık kabuğu çuvallarını taşıyarak da kas yaptığını anlattı.

Trabzon Bilek Güreşi Kulüp Başkanı Hidayet Nalçıoğlu ile tanıştıktan sonra bilek güreşindeki teknik kuralları öğrendiğini ifade eden Yıldız, Nalçıoğlu sayesinde şu an bilek güreşiyle uğraştığını söyledi.

Yıldız, bilek güreşinde kendisini geliştirmek için sürekli antrenman yaptığını belirterek, "Trabzon'da düzenlenen Bilek Güreşi İl Birinciliği müsabakalarında ilk derecemi aldığım için mutluyum. Hedefim Türkiye'yi temsilen Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılarak bilek güreşinde kendimi kanıtlamak ve milli sporcu olmak" dedi.

Yıldız, şu anda 30 Mart'ta Antalya'da düzenlenecek Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na hazırlandığını anlatarak, Türkiye Şampiyonası'nda da derece elde edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

"TOLGAHAN'IN İLERİDE BAŞARILI BİR SPORCU OLACAĞINA İNANIYORUM"

Trabzon Bilek Güreşi Kulüp Başkanı Hidayet Nalçıoğlu da Tolgahan'nın spora ilgisini fark ettiklerini anlatarak, bunu değerlendirmek için Tolgahan Yıldız'ı bilek güreşi ile tanıştırdıklarını söyledi.

Yıldız'ın vücudunun bilek güreşine yatkın olduğunu dile getiren Nalçıoğlu, "Trabzon'da Bilek Güreşi Kulübünü iki yıl önce kurduk. Amacımız Tolgahan gibi gençlerin ve sporun önünü açmaktı. Bu yıl Trabzon'da yapılan seçmelerde 16 birincilik aldık ve Tolgahan da bu sporcularımızdan birisiydi. Tolgahan'ın ileride başarılı bir sporcu olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam