Trabzon'da kitap fuarı açıldı

Trabzon'da bu yıl 3. düzenlenen Kitap fuarının açılışı yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Trabzon Kitap Günleri Fuarı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açıldı.   8 Mayıs tarihlerine kadar açık kalacak Karadeniz

Trabzon'da kitap fuarı açıldı

Trabzon'da bu yıl 3. düzenlenen Kitap fuarının açılışı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Trabzon Kitap Günleri Fuarı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açıldı.
 
8 Mayıs tarihlerine kadar açık kalacak Karadeniz’in en büyük kitap fuarına 80 yazar ve 100 yayınevi katıldı. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programı yapacağı fuarın açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi parti temsilcileri, yazarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı.
 
1-936.jpg
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehter Takımının verdiği muhteşem konserin ardından konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Nisan-8 Mayıs tarihleri arası Trabzon’da yapılacak Karadeniz’in en büyük kitap fuarına tüm vatandaşları davet ederek, “Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşayacağız” dedi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu fuarda yazarların okuyucuları ile buluşacağını da belirterek fuara okullardan öğrencileri otobüslerle ücretsiz olarak taşıyacaklarını söyledi.
 
Trabzon’un kaba kuvvetin ve zorbalığın şehri olmadığını bu etkinlikle en iyi şekilde tüm bölgeye, ülkeye bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuz 5 bin yıllık bir medeniyetler zincirinin, kültürün, edebiyatın, sanatın, insan sevgisinin ve uygarlığın şehri olduğunu bu güzel etkinlikle göstermiştir” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
20160429aw733281_01.jpg
 
“Trabzon’da bugün attığım her adımda Allah’a şükrettim” diye sözlerine başlayan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Çanakkale’de vatan için dedelerimiz ölüm kalım mücadelesi verirken, Azerbaycan Türklerinin ve bütün Türk dünyasının büyük şairi Ahmet Cevat, ’Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türkün Bayrağına’ yazmıştı. Buralarda yazmıştı Ahmet Cevat o şiiri. Ama Ahmet Cevat’ı birkaç yıl sonra Sovyetler, Azerbaycan’ı işgal ettikten sonra Stalin kurşuna dizip öldürmüştür. Onlara bayrağımızın dalgalandığı bu yerleri görmek nasip olmamıştı. Biz yıllarca Sovyet işgalinde hep bu hasretle yaşamıştık. O zaman Azerbaycan’dan buraya kimsenin gelmesine izin vermezlerdi. Bu nedenle orta ve yaşlı nesil çok iyi bilir, buraya gelebilenler derlerdi ki, ‘Azerbaycan diyarından, Köroğlu’nun nigarından, Size selam, size selam getirmişim’. Ben de Azerbaycan’dan sizlere çok selam ve kucak dolusu sevgi getirdim. Bu güzel Trabzon’umuzu gezdiğim zaman her adımda dedelerimize rahmet okudum” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’de ve Azerbaycan’da terörle mücadelede şehit verildiğini kaydeden Paşayeva, “Böyle değerli şehitlerimiz var oldukça bu vatanı böldürmeyiz. Bu vatanın parçalanmasına izin vermeyiz. İşgalde uzun süre kalmasına izin vermeyiz. Birlik oldukça kimse bir şey yapamaz bize. Gerekirse hepimiz canımızı veririz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Öz, Başkan Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler fuarın açılışını yaptı ve stantları tek tek gezerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler