"Trabzon'da iş var işçi yok!"

Trabzon'un Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde kadın iş giyimi üretimi yapan firma yetkilileri, "Sorunumuz İşsizlik Değil, İşçisizlik" dediler. Arsin OSB'de 16 yıldan beri kadın iş giyimi üzerine üretim yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cincil,

"Trabzon'da iş var işçi yok!"

Trabzon'un Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde kadın iş giyimi üretimi yapan firma yetkilileri, "Sorunumuz İşsizlik Değil, İşçisizlik" dediler.

Arsin OSB'de 16 yıldan beri kadın iş giyimi üzerine üretim yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cincil, "Hollanda, Belçika ve Almanya'nın taleplerini karşılayamaz duruma geldik. Bunun sebebi eleman yetersizliğidir. Ülkemizde işsizlik sorunu var, doğrudur. Ama bir o kadar da iş beğenmeme ve kalifiye eleman bulunamama sorunu var. Örneğin biz ihracatımızı artıracak, talepleri karşılayabilecek üretime eleman yetersizliği nedeniyle ulaşamıyoruz. 130 çalışanımız var. Kapasitemiz 230-250 arasında. En az 100 eleman alabilecek durumdayız ama bulamıyoruz" diye konuştu.

Firma yönetim Kurulu Başkanı Cincil, Sürmene, Arsin, Araklı ve Yomra Belediyelerinin yanı sıra İş - Kur ile de defalarca temasa geçtiklerini ancak kalifiye eleman sorununu çözemediklerini söyledi. Firmanın, eksik üretim kapasitesiyle yılda 1.3 milyon Euro'luk ihracat gerçekleştirirken, bu miktarın eleman sorunu çözüldüğünde iki katına çıkabileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler