Trabzon'da İnsan Halkarı Hukuk Merkezi açıldı!

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan ve Türkiye’nin 7 bölgesinde kurulması planlanan İnsan Hakları Merkezi projesi kapsamında Trabzon’da İnsan Hakları Hukuk Merkezi açıldı.İnsan Hakları Hukuk Merkezi projesinde Karadeniz Bölgesi’ni ve Trabzon’u tems

Trabzon'da İnsan Halkarı Hukuk Merkezi açıldı!

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan ve Türkiye’nin 7 bölgesinde kurulması planlanan İnsan Hakları Merkezi projesi kapsamında Trabzon’da İnsan Hakları Hukuk Merkezi açıldı.

İnsan Hakları Hukuk Merkezi projesinde Karadeniz Bölgesi’ni ve Trabzon’u temsil edecek. Bölgedeki tüm insan hakları ihlallerinin izlenmesi ve arşivlenmesi amacıyla oluşturulan İnsan Hakları Hukuk Merkezi, Trabzon Baro Binası'nda faaliyet gösterecek.

Trabzon Baro Başkanı Av. Orhan Öngöz, burada yaptığı konuşmada insan hakları ihlali konusunda Türkiye'nin sabıkalı olduklarını dile getirerek amaçlarının insan hakları ihlallerinin önüne geçmek olduğunu söyledi. Öngöz “İnsan hakları ihlali konusunda sabıkalı bir ülkeyiz, belli bir noktaya geldik ama bundan sonra ne olacağıyla ilgili bir takım tereddütler yaşıyoruz. Bunlar olmasın ve bunlara fırsat verme arzusuyla böyle bir merkezi açtık. Burada çok ciddi hedeflerimiz ve çalışmalarımız olacak. Buradan olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum” dedi.

İnsan Hakları Merkezi Başkanı Serhan Özbek de, insan hakları ihlallerinin Türkiye Barolar Birliği olarak en temel çalışma alanlarından biri olduğunu kaydederek “Bu projede insan hakları ihlallerini, tespit etmek, bunları görünür kılmak, bunun ötesinde raporlar vasıtasıyla çözümler oluşturmak ve tüm sonuçları yetkililerin ve kamuoyunun bilgisine sunmak başlıca amacımızdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İnsan Hakları Hukuk Merkezi'nin açılışı yapıldı.

1-421.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam