Trabzon'da insaflı dolmuş şoförü

Olay geçtiğimiz Salı günü yaşandı. Kahramanmaraş Caddesi'nden Fatih-Kuran Kursu dolmuşuna binen emekli öğretmen Canan Nehbit, çantasını araçta unuttu. 61 D 1162 plakalı aracın sürücüsü Muhammet Ali Kahraman ise, yolcuları indirdikten sonra arka koltukta b

Trabzon'da insaflı dolmuş şoförü

Olay geçtiğimiz Salı günü yaşandı. Kahramanmaraş Caddesi'nden Fatih-Kuran Kursu dolmuşuna binen emekli öğretmen Canan Nehbit, çantasını araçta unuttu. 61 D 1162 plakalı aracın sürücüsü Muhammet Ali Kahraman ise, yolcuları indirdikten sonra arka koltukta bir çanta olduğunu fark etti. Çantayı alarak durak başkanlığına giden ve burada çantayı durak başkanı Hasan Bayram ile birlikte açan Kahraman, çıkan kimlikten çantanın sahibinin Canan Nehbit olduğunu öğrendi. Çantadaki bir kartta yer alan telefon numarasından Canan Nehbit'e ulaşan sürücü Kahraman, çantasının kendisinde olduğunu ve duraktan alabileceğini bildirdi.

Durağa gelerek çantasını teslim alan emekli öğretmen Nehbit de, önce para vererek teşekkür etmek istedi. Ancak teklifi kabul edilmeyince bir gazeteye ilan veren Canan Nehbit, "Dolmuşta unuttuğum eşyalarımı bana bir saatte ulaştıran, güven ve dürüstlük konusunda yaşama ve şoförlük mesleğine artı değer katan Fatih-Kurankursu Dolmuş Durağı'nın değerli başkanı ve şoförlerine teşekkür ediyorumö dedi.

Çantasında ziynet eşyaları, bir miktar para ve önemli evrakları olduğunu söyleyen Canan Nehbit, "İnsanlık gerçekten ölmemiş. Çantamı bulmaktan çok duyarlılıkla bana ulaştırılması beni daha çok mutlu etti. İçerisinde çok önemli eşyalarım vardı. Hepsi gidebilirdi ama insanlık ve yapılan iyilikler asla gitmez, kaybolmaz. Sürücü ve durak çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Örnek bir davranış sergileyen dolmuş esnafımıza teşekkür ediyorumö diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Dolmuş sürücüsü Kahraman ise, gazete ilanını gördüğünde şaşırdığını belirterek, "İnsanlık görevini yerine getirdim, kayıp eşyayı sahibine iletim. Her zaman aynı şeyi yaparım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam