Trabzon'da hayvan satışı yapan işletmecilere eğitim

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca Trabzon’da ev ve süs hayvanı satışı yapan ‘pet shop’lara hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili eğitim verildi.

Trabzon'da hayvan satışı yapan işletmecilere eğitim
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca Trabzon’da ev ve süs hayvanı satışı yapan ‘pet shop’lara hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili eğitim verildi.

EĞİTİMDEN GEÇMEYEN HAYVAN SATIŞI YAPAMAZ 

Konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu’nun ev ve süs hayvanı satışı yapan veya yapmak isteyen kişilere, yerel yönetimlerce düzenlenen seminerlere katılarak sertifika almalarının zorunlu hale getirildiğini belirterek, bu eğitimlerden geçmemiş ve sertifika almamış kişilerin kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanların satışını yapamayacaklarını söyledi.

VETERİNERLE ÇALIŞMAK YASAL MECBURİYETTİR 

Başkan Gümrükçüoğlu gerek hayvanlardan insanlara, gerekse başka ülke ve bölgelerden getirilen hayvanlardan yerli hayvanlara bulaşabilecek hastalıklar konusunda işletme sahiplerine önemli görevler düştüğünü ifade ederken bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

Gümrükçüoğlu, “Evcil ve süs hayvanı satışı yapan işletmelerin yönetmelik gereği bir veteriner hekimle sözleşme imzalamaları, gelen hayvanların mağazaya alınmadan iç ve dış parazitlere karşı aşılamaları gerekiyor. Yine satışı yapılan hayvanlar için işletmelerde istenen asgari alan şartlarına uymaları ve velisinin izni olmadan 16 yaşından küçüklere hayvan satışının yapılmaması yasal olarak önem arz ediyor” diye konuştu. 

HAYVAN SAHİBİ OLMAK SORUMLULUK İSTER 

Evcil hayvan satışı yapan işletme sahipleri ve çalışanları ile hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “İşletme sahipleri satışını yaptıkları hayvanların yaşayan, ihtiyaçları olan, sevinç ve acı duyabilen birer canlı olduklarını unutmamalı. Ayrıca hayvan sahiplenmek önemli bir sorumluluğu beraberinde getirir. İyi düşünülmeden gelip geçici heveslerle hayvan satın alıp daha sonra sokağa terk etmek hem kanun önünde hem de indi ilahide hepimize sorumluluk doğurur.”


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam