Trabzon'da Hayata Geçirilecek

Avrupa Birliği'nin Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Trabzon'da hayata geçirilecek ''Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın'' isimli projenin tanıtımı yapıldı.      Zorlu Grand Otel'de düzenlenen toplantıya, Trabzon Valisi Rec

Trabzon'da Hayata Geçirilecek

Avrupa Birliği'nin Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Trabzon'da hayata geçirilecek ''Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın'' isimli projenin tanıtımı yapıldı.

     Zorlu Grand Otel'de düzenlenen toplantıya, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile proje ortağı olan kuruluş temsilcileri katıldı.

     Toplantıda konuşan Vali Kızılcık, projenin balıkçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanda eğitimler verecek olmasının önemine değinerek, ''Deniz bize, biz denize bakarak bu şekilde refah içerisinde yaşamamız mümkün değil. Bu nedenle denizlerimizdeki üretimden en iyi şekilde istifade edilmesi için bu proje kurgulanmış'' dedi.

     Hem balık yetiştiriciliği, hemde balıkların pazarlanması ve istihdam konusunda projenin katkı sağlayacağını dile getiren Vali Kızılcık, şöyle devam etti:

     ''Proje ile gençlerimiz bu alanda mesleğe yönelik eğitimler alacaklar. Ben hem ilimiz hemde özellikle gençlerimiz için bunun fevkalade değerli olduğunu düşünüyorum. Biz maalesef hem deniz hemde tatlı sularımızda balık stoklarımızı önemli oranda tükettik. Bunun en önemli nedeni ise şüphesiz bilinçsiz avlanma. Sahip olduğumuz değerlerin onu kaybetmeden anlayamadığımız için denizlerimizi hoyratça kullandığımızı söyleyebiliriz. Artık amacımız, deniz ve tatlı sularımızın önceden olduğu gibi daha iyi değerlendirilmesini sağlamak.''

     Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ise kentte ekonomik konularda yaptıkları çalışmalar kapsamında, Doğu Karadeniz'de kültür balıkçılığı alanında projeyi uygulamayı uygun gördüklerini, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin nitelikli personel ile kaliteyi artıracağını söyledi.

     Projenin önemli oranda balık üretimine destek sağlayacağını ifade eden Köleoğlu, ''Projemize bu ismi vermemizin gerekçesi de budur. Üretimde verim ve kalite işi sadece kaynaklarına terk edilerek artırılamaz. Buna insan elini, hemde nitelikli insan elini değdirmek zorundasınız. Biz bu zorluklardan yola çıkarak balıkçılık alanında böyle bir projeye ortak olarak ve destekçilerimize katkı vererek, her alanda verim ve kaliteyi artırmayı hedefledik'' diye konuştu.

     Yapılan konuşmaların ardından projenin ana hedeflerini sıralayan bir sunum yapıldı.

     Trabzon Ticaret Borsası, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü organizesinde yapılacak proje ile 40 işsiz gence balıkçılık sektörü için nitelikli hale getirmek üzere 6 ay eğitim verileceği, kursiyer gençlere staj imkanı sağlanacağı, başarılı olan öğrencilerin eğitim sonunda istihdamının sağlanacağı ve kendi işlerini kurma fırsatı tanınacağı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam