Trabzon'da hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu: Ülkemizin doğusu ile zamanla kuzeybatısının parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul çevreleri; gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Kütahy

Trabzon'da hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu: Ülkemizin doğusu ile zamanla kuzeybatısının parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul çevreleri; gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Kütahya'nın kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın iç kesimleri, yarın (Cuma) sabah saatlerinde Bursa, Yalova ve Balıkesir'in kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR : Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın iç kesimleri, yarın (Cuma) sabah saatlerinde Bursa, Yalova ve Balıkesir'in kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu, giderek kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği düşünülüyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güney ve güneybatı istikametlerden kuvvetlice esmesi bilave ediyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, giderek iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği düşünülüyor. Rüzgarın bölge genelinde güney istikametlerden kuvvetlice esmesi bilave ediyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, giderek iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği düşünülüyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney istikametlerden kuvvetlice esmesi bilave ediyor. İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği düşünülüyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, giderek kıyılarının çok bulutlu geçeceği düşünülüyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzeydoğu istikametlerden kuvvetlice esmesi bilave ediyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusunun çok bulutlu geçeceği düşünülüyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Muş ve Van etraflarının kısa müddetli ve bölgesel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği düşünülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun öğle saatlerinden sonra çok bulutlu geçeceği düşünülüyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu, giderek parçalı batısı yer yer çok bulutlu.(25)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(27)

ANKARA: Az bulutlu.(25)

ADANA: Az bulutlu ve açık giderek iç kesimleri parçalı bulutlu.(30)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(27)

MERSİN: Az bulutlu ve açık giderek iç kesimleri parçalı bulutlu.(25)

KONYA: Az bulutlu.(26)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(20)

ERZURUM: Çok bulutlu ve bölgesel sağanak yağışlı.(14)

MALATYA: Parçalı bulutlu.(22)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(24)

GAZİANTEP: Az bulutlu.(25)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler