Trabzon'da Gymnasiade toplantısı yapıldı!

Gymnasiade 2016 koordinasyon toplantısı yapıldı.

Trabzon'da Gymnasiade toplantısı yapıldı!

Gymnasiade 2016 koordinasyon toplantısı yapıldı.

3. Koordinasyon toplantısı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) toplantı Salonu’ndan gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okulsporları Başkan Vekili Ömer Özen ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk ve organizasyon delegelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, “Gymnasiade 2016’ya üç ay gibi çok az bir süre kaldı. Hazırlıklarımızı koordine etmek anlamında üçüncü Koordinasyon toplantımızı yapıyoruz. Şu ana kadar ki süre zarfında iyi durumda olduğumuzu canı gönülden ifade etmek istiyorum. Trabzon şehri  gerek 2007’de gerçekleşen Karadeniz Oyunları, 2011 yılında yapılan EYOF ve 2014 yılında gerçekleşen Dünya Okullararası Hentbol Şampiyonası gibi büyük organizasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu açıdan Trabzon şehri kendine güvenen fiziksel kapasitesi ile bir yandan da bu organizasyonlarda verdiği tecrübe ile 11-17 Temmuz tarihlerine hazırdır. 11-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Gymnasiade organizasyonunda Trabzon şehri alnının akıyla kentimize yakışan misafir perverlik ile organizasyonu gerçekleştirecektir. Gymnasiade 2016 kültürler arası iletişimin arttırılması, gençlerin diyaloğunun artması ve diğer sosyoekonomik yönleriyle de ilimize çok büyük katkılar sunacağı gibi ülkemize ve dünya barışında da önemli katkılar sunacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Çok kez Trabzon’a geldiğini belirten ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, “Bir çok kez Trabzon’da bulundum  2011yılında EYOF ile başlayan ve daha sonra kendi organizasyonumuz olan Dünya Okullar arası Hentbol Şampiyonalarında Trabzon’u çok yakından tanıma fırsatı elde ettim.  Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu toplantı öncesinde ISF’nin diğer üyeleri ile ilk toplantımızı yapmıştık. Daha sonra yerek yöneticilerin ve ISF ve Federasyon komite üyelerinin bulunduğu toplantıyı yaptık ve şimdi bu toplantıda sizlerle birlikteyiz. Bu toplantıda şimdiye kadar ne kadar bir yol aldık, neler yaptık bunları görmeye geldim. Sayın Vali yardımcımızın da belirttiği gibi çok kısa bir süre kaldı ve net olarak nerede olduğumuzu görmemiz lazım. Trabzon’nun Gymnasiade için 16 birim ile bu organizasyona hazırlandığını görüyorum. Bu önemli bir şey bu kadar büyük bir organizasyonda onaltı birim ile hazırlanmak büyük başarı.  Daha öncedende okul sporları federasyonu  ve Türkiye’nin yapmış olduğu organizasyonları bildiğim için Türkiye Gymnasiade2016’yıda çok başarılı bir şekilde yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Federasyon yetkilileri ve diğer delegeler ilegörüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler