Trabzon'da günde 10 bin ekmek kurtarılıyor!

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, yaklaşık 1 yıldır yaptıkları çalışma sonucu günde yaklaşık 10 bin ekmeği çöpe atmaktan kurtardıklarını söyledi.Ramazan’da ekmek israfının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken İlik, “Fırıncılar Odası olara

Trabzon'da günde 10 bin ekmek kurtarılıyor!

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, yaklaşık 1 yıldır yaptıkları çalışma sonucu günde yaklaşık 10 bin ekmeği çöpe atmaktan kurtardıklarını söyledi.

Ramazan’da ekmek israfının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken İlik, “Fırıncılar Odası olarak 1 yıldır yaptığımız çalışma sonucu Trabzon’da yaklaşık 10 bin ekmeği çöpe atmaktan kurtardık. Ortahisar ilçemizde 110, diğer ilçelerimizde yaklaşık 600 olmak üzere 700’ün üzerinde fırın bulunuyor. Bu fırınlardan market ve bakkallara satabilecekleri kadar ekmek vermelerini istedik.

Örneğin bir fırınımız markete veya bakkala 30 ekmek veriyorsa bunun en fazla 3 tanesini geri alabiliyor. Dolayısıyla işletmelerde buna göre ekmek aldığı için israf ta olmuyor. Şehrimizde Ramazan pek fazla ekmek ısrafı olduğunu söyleyemeyiz. Vatandaş ekmek yerine pideyi tercih ediyor. Dolayısıyla fırınlarımızda büyük pide pek fazla yapılmadığı için bu yönde de israfın önüne geçilmiş oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler