Trabzon'da engelli çift tek vücut oldu

Trabzon'da yaşayan engelli çift, 2 yaşındaki kızlarına iyi bir gelecek hazırlamak için "Sen benim ayaklarımsın, ben senin kollarınım" diyerek "tek vücut" oldu.Her şey, Hikmet ve Melih Polat'ın 2010'da bir televizyon kanalındaki müzik programı aracılığıyla

Trabzon'da engelli çift tek vücut oldu

Trabzon'da yaşayan engelli çift, 2 yaşındaki kızlarına iyi bir gelecek hazırlamak için "Sen benim ayaklarımsın, ben senin kollarınım" diyerek "tek vücut" oldu.

Her şey, Hikmet ve Melih Polat'ın 2010'da bir televizyon kanalındaki müzik programı aracılığıyla tanışması ile başladı. Doğuştan bedensel engelli Melih ve sağlık sorunları nedeniyle genç yaşta bacakları ameliyatla kesilen Hikmet, 20 günlük görüşmenin ardından evlenmeye karar verdi, ailelerin karşı çıkması üzerine kaçarak yuva kurdu.

Çift, sağlık sorunları ve maddi imkansızlıklara rağmen birbirlerine sürekli destek oldu.

Melih ve Hikmet Polat, engellerine rağmen iki yaşındaki kızlarının daha sağlıklı ve uygun koşullarda büyüyebilmesi için seferber oldu.

Baba Hikmet Polat, eşiyle mutlu bir evlilikleri olduğunu ve saadetlerinin iki yıl önce doğan Nisa ile taçlandığını söyledi.

Nisa doğduğunda çok heyecanlandıklarını belirten Polat, "Babalık ve annelik duygusu çok farklı bir şey. Kızımızı ilk kucağımıza aldığımızda çok derin duygular hissettik. Bir taraftan seviniyorduk, diğer taraftan da korkuyorduk. Eşimin kolları, benimse bacaklarım yok. 'Kızımıza bakabilecek miyiz?' endişesi vardı" dedi.

aa_picture_20150506_5245527_web.jpg

TEK İSTEĞİM KIZIMIZIN DAHA İYİ KOŞULLARDA BÜYÜYEBİLMESİDİR

Polat, eşiyle zorlukların üstesinden geldiklerini ifade ederek, "Elimden geldiğince eşime yardımcı oldum. Eşime 'Sen benim ayaklarımsın, ben senin kollarınım' dedim. Kızımız için birbirimize destek olduk. Eşimin yapamadığını ben yaptım, benim yapamadığımı ise eşim yaptı. Zor bir süreç geçirdik ama hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmedik" diye konuştu.

Ailelerinden ve çevredeki vatandaşlardan da çok destek gördüklerini belirten Hikmet Polat, şunları söyledi:

"Evlendiğimiz ilk günden beri çevremizdekiler bize çok yardımcı oldu. Evimizin eşyalarını ve eksiğini hep çevremizdekiler gördü. Şu anda kiradayız ve ben üç aydan üç aya engelli maaşı alıyorum. Aldığım maaş kirama bile yetmiyor. Maddi açıdan çok zorluk çekiyoruz. Maaşımız çocuğun ihtiyaçları, evin kirası, kumanyası ve ödemelerine yetmiyor. Çocuğumun yeri geliyor bezini alamıyorum. Şu ana kadar çevredekilerin desteğiyle geldik. Tek isteğim kızımızın daha iyi koşullarda büyüyebilmesidir."

aa_picture_20150506_5245528_web.jpg

KIZIMA BİR ÇİKOLATA ALARAK EVİME GELMEK İSTİYORUM

Polat, eşiyle kızları için zorlu bir mücadele verdiklerini anlatarak "Bu zamana kadar geldik. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Kızımızın geleceği bizim için çok önemli ve onu geleceğe hazırlamak, okutabilmek için maddi yönden desteğe ihtiyacımız var. Onun için bir iş istiyorum. İnşallah birisi bu konuda bana destek olur. Akşam evime elimde ekmeğimle, kızıma bir çikolata alarak gelmek istiyorum. Kızımın ihtiyaçlarına yetişebilmem için kesinlikle bir işe ihtiyacım var" dedi.

Tek arzularının kızlarının daha iyi koşullarda yetişmesi olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:

"Biz de istiyoruz kızımızın elini tutup, sokaklarda gezdirmek ama benim ayaklarım, eşimin kolları yok. Bunu yapamıyoruz ama iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Kızımı kreşe vermek istiyorum ama paramız yok. Elimizden geldiğince bütün zorluklara rağmen kızımız için mücadele edeceğiz. İnşallah kızımız için bir yardımsever sesimizi duyar ve bize destek olur."

aa_picture_20150506_5245536_web.jpg

KIZIMI ELİMDEN KAYACAK DİYE TEK BAŞIMA YIKAMIYORUM

Malulen emekli anne Melih Polat da kolları olmadığı için kızı Nisa'nın bütün ihtiyaçlarını ayaklarıyla ve eşinin yardımıyla gördüğünü söyledi.

Polat, "Benim yapamadıklarımı eşim yapıyor. Eşim bana her konuda destek oldu ama kızımızı büyütürken çok zorluk çektik. Evimin ve kızımın ihtiyaçlarını hep ayaklarımla gördüm ve artık ayaklarımla bile bir şey yapmaya zorlanıyorum. Nisa da artık büyüdü ve bakımı daha da zorlaştı" ifadesini kullandı.

Kızına bakarken çok zorluk çektiğini Melih Polat, şunları söyledi:

"Kızımı elimden kayacak diye tek başıma yıkayamıyorum. Hasta olsa tek başımıza doktora götüremiyoruz. Sürekli yanımızda birisine ihtiyacımız var. Kızım için çok üzülüyorum. Keşke bize yardımcı olabilecek bir el, kızım için bir bakıcı olsa. Bunu bütün ilgililerden istiyorum. Bakıcı parasına müracaat ettik, o da olmadı. Ben anneyim ve kızım için en iyisini istiyorum."

Engelli çift olmanın zorluklarını kızlarına yansıtmak istemediklerini belirten Polat, "Dışarı çıktığımızda elinden tutamıyorum, ona bir şey olacak diye korkuyorum. Büyüklerime, yardımseverlere, yetkililere sesleniyorum, kızımız için bakıcı paramız olsun ya da bir evimiz olsun, eşimin bir işi olsun. Ne olur bize destek olun" diye konuştu.

aa_picture_20150506_5245542_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler