Trabzon'da duygulandıran ödül töreni!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılın başarılı gazetecileri yarışması ödül töreninde kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensuplarından, sağlıkta şiddete karşı topyek

Trabzon'da duygulandıran ödül töreni!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılın başarılı gazetecileri yarışması ödül töreninde kürsüye çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensuplarından, sağlıkta şiddete karşı topyekûn harekete geçmelerini isterken gözyaşlarına engel olamadı.

Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı olan Başkan Gümrükçüoğlu, ödül törenindeki konuşmasına Opr. Dr. Kamil Furkun’un iki gün önce Samsun’da hunharca katledildiğini hatırlatarak başlarken Trabzon basınına bu konuda çağrıda bulundu.

YAŞATMAYA GAYRET EDEN ÖLDÜRÜLÜYOR

“Dördüncü güç diye nitelendirdiğimiz, bütün toplumu ayağa kaldırabilen basın yayın mensuplarından artık sağlık mensuplarına uygulanan şiddete, topyekûn karşı çıkmalarını istirham ediyorum” diyerek sözlerini sürdüren Gümrükçüoğlu, “Hekimler, sağlık çalışanları, hemşireler, hepsi insanları yaşatmaya gayret ediyorlar ama öldürülüyorlar, yaşatmaya gayret eden öldürülüyor. O bakımdan siz büyük bir güçsünüz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı ve yönetimi, bütün gazetelerin imtiyaz sahipleri, bütün muhabirler, Trabzon’dan bu sessiz çığlığa büyük önem vererek bütün Türkiye’yi farkındalıkla birlikte ayağa kaldırabilirler” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Sağlık Bakanlığı müsteşarı olarak görev yaptığı dönemde Giresun’da yaşanan bir doktor cinayetini de hatırlatan Gümrükçüoğlu, “2008’de Sağlık Bakanlığı müsteşarlığını sürdürürken, Giresun’da Göğüs Hastanesi’nde Ali Menekşe isimli göğüs uzmanı bir arkadaşımız tedavisini sürdürdüğü bir hasta tarafından hastanenin koridorunda katledildi. Onu ambulans uçakla Ankara’ya aldırdım, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki gün sonra kaybettik. Eşi ve çocuklarını getirdim, kendisini Çankırı’daki köyünde kış ve kar içinde defnettik. Babası müstahdem olarak çalışmış bir büyüğünüzdü. Sağlıkçı şiddete layık değil. Ben basın yayınımızdan onları yaşatmalarını istiyorum” şeklinde konuşurken gözyaşlarına engel olamadı.

 

img_6997.jpg


1-403.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam