Trabzon'da doktorlar ve sağlık çalışanları ayaklandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’nde üç gün önce hasta yakınları tarafından 1 doktorun darp edilmesi ve bir doktorun da saldırıya uğraması nedeniyle hastanenin Acil Servisi önünde bir basın açıklaması düzenle

Trabzon'da doktorlar ve sağlık çalışanları ayaklandı!
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’nde üç gün önce hasta yakınları tarafından 1 doktorun darp edilmesi ve bir doktorun da saldırıya uğraması nedeniyle hastanenin Acil Servisi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. 
 
Çok sayıda doktor ve hastane personelinin yanı sıra doktor yakınlarının da hazır bulunduğu basın açıklamasını okuyan Trabzon Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, can siperane çalışan arkadaşlarının şiddete maruz kalmasını kınadıklarını söyledi. Güner "Acilde can siperane çalışan uykusuz kalan, yemek yemeye fırsat bulamayan bu arkadaşlarımız bunları hak etmiyor. Şimdi size soruyorum; çocuklarınızın acilde çalışmasını ister misiniz? Bu arkadaşlarımıza saldıranlar hasta olduklarında nereye gidiyorlar? Onları kim tedavi ediyor. Sağlık personeline saldıran kişiler cezaları onandıktan sonra güvenlik görevlisi olmadan sağlık kuruluşlarına gidememeli, SGK bunların tedavi ücretlerini karşılamamalı, cezaları direkt hapis cezasına çevrilmeli gibi bir çok önlem alınabilir. Yeter ki istenilsin. Öyle bir hale geldik ki ölen bir vatandaşımızın ölüm haberini verirken korkuyoruz. Çünkü TV dizilerinde ölenin yakını doktorun yakasına yapışarak hesap sormakta ve topluma örnek olmaktadır. Uğradığımız şiddet bizlerin görev yapmasını engellemekte ve bizlerin motivasyonunu bozmaktadır. Sağlık personelinin giderek bozulan motivasyonu ve siyasilerden umudunu kesmesi Türkiye’de sağlığın daha kötüye gideceğinin işaretidir. Onlar pırıl pırıl genç asistanlarımız ve Türkiye’de sağlığın geleceğidirler. Onlara tüm toplum olarak sahip çıkmalıyız” dedi.
 
Güner, acil serviste doktoru darp edenlerin daha sonra Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir doktor bir hemşire ve güvenlik görevlisine de saldırdıklarını sözlerine ekledi.
 
Daha sonra darp edilen doktor Melih İmamoğlu'nun babası Ali İmamoğlu ise hasta ve yanındaki 5 kişi tarafından oğlunun darp edildiğini ifade ederek, “29 Eylül 2015 gece saatlerinde KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi’nde görevli doktorlara yapılan saldırıyı lanet ve nefretle kınıyorum. Acil servise gelen bıçak yaralamalı bir hasta ve yanındaki 5 kişi hiçbir şey söylemeden görevli doktor ve personele saldırarak darp etmişlerdir. Olaya güvenlik görevlilerinin ve aranan polis ekiplerinin seyirci kalmaları düşündürücüdür. İlgili kişilerin aynı gece ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Hastane ve üniversite yönetimine buradan seslenmek istiyorum. Burada çalışan doktorlar ve personel bizim evlatlarımız, burada hepimize hizmet ediyorlar. Bizim için çalışıp, çabalıyorlar. Yeri geliyor uyumuyorlar, yeri geliyor, yemek yiyemiyorlar. Sizden tek beklentimiz burada görevini yerine getirmekte olan evlatlarımızın can güvenliğini sağlamanız. Burada görev yapan doktor ve personel aileleri olarak hastane ve üniversite yönetimini göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler