Trabzon'da denetimler sıklaşacak

Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı Vali Öz Başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik B Toplantı Salonundaki toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra kurul üyeleri katıldı. Trabzon’daki hava kirliliğinin önlenmesi ve doğalgaz çalışmalarının ağırlıkl

Trabzon'da denetimler sıklaşacak

Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı Vali Öz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik B Toplantı Salonundaki toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra kurul üyeleri katıldı. Trabzon’daki hava kirliliğinin önlenmesi ve doğalgaz çalışmalarının ağırlıklı olarak görüşüldüğü toplantıda ilgili kurumlar brifinglerini sundu.

1-119.jpgTrabzon’un mutlaka doğalgaza kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Vali Öz, “İlimizde doğalgaz çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Gerek belediyemiz, gerekse ilgili diğer kurumlarımız altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Apartmanlarda ve işyerlerinde kömür kullanımından dolayı meydana gelen kirliliğin önüne geçmek için ilimizin her bölgesine doğalgazı yaymayı planlıyoruz.

Doğalgaz; daha çağdaş, konforlu ve çevrecidir. Turizmi gelişmiş, her alanda kalkınmış, yaşanabilir, güvenli ve sağlıklı bu şehre artı değer katacaktır. Dolayısıyla devletin bir görevi de insanların ve çevrenin sağlığını korumaktır. Bu yönde önemli düzenlemeler ve mevzuat çalışmaları yapıldı. Biz de mahalli çevre kurulu olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bundan sonraki süreçte de çevre kanunu gereğince doğalgaz ulaşmış bütün mahallelerin sakinlerinden ve işyeri sahiplerinden kömürden vazgeçip doğalgaz kullanmasını isteyeceğiz. Böylece daha çağdaş ve yaşanabilir temiz bir Trabzon’u hep birlikte oluşturacağız” dedi.

Toplantıda ayrıca; doğalgaza geçmemiş kamu kurum ve kuruluşlarının da bir an önce doğalgaz kullanmalarının sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması, kömür, fueloil gibi yakıt kullanıcılarının sıkı bir denetime tabi tutulması, gerek çevre kanunu ve mevzuatlar, gerekse mahalli çevre kurulu kararlarının uygulanması yönünde kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler