Trabzon'da çiftler bayram sonrasını bekliyor!

Trabzon Ortahisar ilçe sınırları içerisinde bu yılın Temmuz ayı itibariyle nikah kıydıranların sayısı bine yaklaşırken, bir günde ortalama 5 kişinin evlenerek dünya evine girdiği belirtildi.Trabzon Ortahisar İlçe Belediyesi’nce bu yılın 8 Temmuz itibariyl

Trabzon'da çiftler bayram sonrasını bekliyor!

Trabzon Ortahisar ilçe sınırları içerisinde bu yılın Temmuz ayı itibariyle nikah kıydıranların sayısı bine yaklaşırken, bir günde ortalama 5 kişinin evlenerek dünya evine girdiği belirtildi.

Trabzon Ortahisar İlçe Belediyesi’nce bu yılın 8 Temmuz itibariyle nikah kıydırarak evlenen çift sayısı 954 olarak kayıtlara geçerken özellikle Ramazan Bayramı sonrasının ilk hafta sonu nikah kıydırmak için 64 çiftin sıra alarak beklemede olduğu öğrenildi.
Ramazan ortasında dahi Ortahisar Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü’ne gelerek nikah kıydıran çiftler olduğu gözlenirken özellikle Ramazan sonrası bu sayının çok daha artacağı belirtildi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, nikah törenine katılarak çok sayıdaki çiftin nikahını kıyarken, Trabzon’da 2013 yılında 2 bin 22, 2014 yılında ise bin 990 kişinin evlenerek dünya evine girdiği belirtildi.

Öte yandani bu yıl şu ana kadar yaklaşık 50 kadar yabancı uyruklu kişinin evlilik yaparak Ortahisar Belediyesi’nde nikah kıydırdığı belirtilirken, bunların ilk sırasını Gürcü, Azeri ve Rus vatandaşları alıyor. Yine aynı dönemde Alman olmak üzere çok az sayıda da Suriyeli vatandaşın bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler