Trabzon'da çiftçilere özel kredi

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçilere 4 bin TL’lik hibe ile birlikte ot kredisi verildi.AK Parti Trabzon’un Ortahisar İlçe Teşkilatı, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili’yi makamında ziyaret etti. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altun

Trabzon'da çiftçilere özel kredi

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçilere 4 bin TL’lik hibe ile birlikte ot kredisi verildi.

AK Parti Trabzon’un Ortahisar İlçe Teşkilatı, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili’yi makamında ziyaret etti. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ekibi ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğü’nün Trabzon başta olmak üzere bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Orman Bölge Müdürlüğü’nün projelerinin güzel projeler olduğuna dikkat çeken Başkan Altunbaş, hibe destekleri ile hayvancılığı da teşvik etmenin önemli olduğunu söyledi.

1-204.jpgBaşkan Altunbaş, Orman Bölge Müdürlüğü’nün uygun kredileri ile vatandaşların hayvancılığa yöneleceğini ifade ederek, “Bölge Müdürlüğümüzün güzel projeleri var. Desteklemeye yönelik kredileri de çok uygun. Hibe destekleri ile de orman köyünde yaşayan vatandaşlarımız, hayvancılığa teşvik ediliyor” dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, müdürlüğün çalışmalarını Başkan Altunbaş’la paylaşarak, desteklemeler hakkında bilgiler verdi. Gediklili, “Geçen sene Araklı ilçemizde güzel bir çalışma yaptık. Orman köyünde bulunan vatandaşlarımıza ‘ot kredisi’ adı altında 4 bin TL kredi verdik. 132 köylümüze verdiğimiz kredinin 800 TL’si hibe 3 bin 200 TL’si geri ödenecek. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu projeyi de olumlu buldu. Bu projeyi Trabzon Bölge Müdürlüğü olarak ilk biz başlattık. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza hayvan kredisi olarak da 4 bin TL’si hibe olmak üzere 20 bin TL kredi imkanı sağlıyoruz. Küçük krediler daha çok kişiye hitap ediyor ve orman köylerimizde hayvancılığın artması için de desteklerimiz sürüyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler