Trabzon'da bu ilçelere müjde!

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Çal Mağarası ile Köprübaşı ilçesindeki Ağaçbaşı Yaylası Turbalık Alanı koruma altına alınıyor.Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde toplanan Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından alınan k

Trabzon'da bu ilçelere müjde!

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Çal Mağarası ile Köprübaşı ilçesindeki Ağaçbaşı Yaylası Turbalık Alanı koruma altına alınıyor.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde toplanan Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından alınan kararlar ile Düzköy ilçesi, Çal Mahallesi’nde bulunan Çal Mağarası ve Köprübaşı ilçesi Ağaçbaşı Yaylası’nda bulunan Turbalık Alan (sulak alanların etrafındaki bitkilerin su altında oksijensiz kalarak çok yavaş şekilde çürümesi sonucu oluşan kaliteli yanıcı madde) koruma altına alınıyor.

Doğal oluşum olması ve turizm açısından önemli bir yere sahip olan Çal Mağarası’nın ve Türkiye’nin sayılı turbalık alanlarından olan Ağaçbaşı Turbalığı’nın gelecek nesillere aktarılması ve korunması amacıyla Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından alınan kararlar tescil işlemlerinin tamamlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun almış olduğu bu kararlar neticesinde; Düzköy İlçesi, Çal Mahallesinde bulunan Çal Mağarası’nın Tabiat Varlığı olarak Köprübaşı İlçesi, Ağaçbaşı Yaylasında bulunan Turbalık Alanın da Doğal Sit Alanı olarak tescillenmesi ile ilgili önemli bir adım atılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam