Trabzon'da bir ilk yapıldı

Trabzon’da yatırım yapmak isteyen Arap ve diğer yabancı yatırımcılara daha güvenilir bir alanda hizmet vermeyi amaçlayan Hukuk ve Danışmanlık bürosu açıldı.   Trabzon Merkez Ortahisar ilçesinde açılan, Trabzon’a iş yada gayri menkul alımı için gelen Arap

Trabzon'da bir ilk yapıldı
Trabzon’da yatırım yapmak isteyen Arap ve diğer yabancı yatırımcılara daha güvenilir bir alanda hizmet vermeyi amaçlayan Hukuk ve Danışmanlık bürosu açıldı.
 
Trabzon Merkez Ortahisar ilçesinde açılan, Trabzon’a iş yada gayri menkul alımı için gelen Arap turistlerin yatırımlarında, uluslararası sözleşmelerin hazırlanması alanında hizmet verecek olan Çağlar Hukuk ve Danışmanlık firmasının uzman ve geniş bir çalışma grubu bulunuyor. 
 
Gayrimenkul tabanlı proje yatırımlarında sorunların proje başlamadan önce giderilebilmesi, olası uyuşmazlıkların yatırım başlamadan tespit edilerek ortadan kaldırılabilmesi için, proje yapılma sürecinde, öncesinde ve sonrasında koruyucu ,önleyici danışmanlık hizmetleri sunacak. FIDIC (kırmızı kitap) hükümlerine uygun aşamalı uluslararası sözleşmeler hazırlayacak, uyuşmazlık halinde de uluslararası kurallara uygun olarak yurtdışı tahkim merkezlerinde hizmet verecek.
 
Özellikle gayrimenkul alanında hizmet verdiklerini ifade eden Avukat Tuğba Çağlar "Türkiye’ye ve özellikle Trabzon ve Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine yatırım yapacak olan yatırımcıların güvencesi olacağız. Güven ortamı olmadan, tampon bölge olmadan yatırım imkânı zorlaşıyor. Biz bunu gidererek yatırımcıya güven vermeyi amaçlıyoruz. Yabancı yatırımcılar ve özellikle Arap ülkeleri, Trabzon’a ve bölgeye yatırım yaparken tarafımızdan sunulan danışmanlık hizmeti ile hukuki açıdan daha güvenli bir ortamda işlem yapacaklar. ” dedi.
 
1-926.jpg
 
BİR İLKE İMZA ATILDI
 
Türkiye için bir ilk olan projenin hayata geçmesi için, bir AR-GE faaliyetinin de içine girdiklerini belirten Çağlar, Bu amaçla Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliğinden danışmanlık hizmeti ve Teknokent bünyesindeki GİSLAB AR-GE Bilişim şirketi ile çözüm ortaklığı işbirliğine girdiklerini söyledi. 
 
Çağlar, Projenin yalın bir danışmanlık hizmeti olmadığını, bir süreç halinde düşünülmesi gerektiğini bu nedenle de bir AR-GE projesi olduğunu ve halen daha geliştirilme sürecinin devam ettiğini de vurgulayarak "Proje kendi içinde birçok aşamadan oluştuğunu bazı aşamaların tamamlanarak patent alma noktasına gelindiği bazı aşamalarında hala devam etmektedir.Bu sistemin, ilimizden ve bölgemizden yatırımcının kaçmasını da engelleyerek ülke ve bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır." diye konuştu.
 
 Avukat Tuğba Çağlar’ın sahibi olduğu Çağlar Hukuk Danışmanlık, Ortahisar’da tarihi bir binada hizmet verecek olup, Çağlar Hukuk Danışmanlık Bürosu’na GİSLAB ekibi olarak, Prof. Dr. Bayram Uzun, Prof. Dr. Osman Demir, Doc Dr.Recep NİŞANCI ve Doç. Dr. Volkan Yıldırım da çözüm ortakları olarak, uluslararası projeye destek verecekleri öğrenildi. 
 
Ayrıca, gayrimenkulde Arap yatırımcıya koruyucu – önleyici danışmanlık hizmeti ve FIDIC Kırmızı kitap hükümlerine uygun uluslararası sözleşmeler hazırlayacaklarıda belirtildi. 
 
2-386.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam