Trabzon’da balıkçılardan ‘500 METRE’ İSYANI

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da balıkçılar tepkili…Çünkü 5 sene önce yasağı kaldırılan deniz salyangozu avında ki şartlar Karadenizli ve özellikle Trabzonlu balıkçılara, “Bizimle dalga mı geçiyorsunuz” dedirtti.Salyangoz avında karadan '500 metre açıkt

Trabzon’da balıkçılardan ‘500 METRE’ İSYANI

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da balıkçılar tepkili…

Çünkü 5 sene önce yasağı kaldırılan deniz salyangozu avında ki şartlar Karadenizli ve özellikle Trabzonlu balıkçılara, “Bizimle dalga mı geçiyorsunuz” dedirtti.

Salyangoz avında karadan '500 metre açıkta avlanma yapılır' şartının ‘midye tutma’ anlamına geldiğini belirten Çarşıbaşılı balıkçılar, “Bu zorunluluğu getirenler ya Karadeniz’de yaşamıyor ya da oturdukları yerden bunu yapıyorlar” ifadelerini kullandılar.

Balıkçılardan Mustafa Doğru, “200 metre açıkta derinlik anında artabiliyor. Av yapmak daha da zorlaşıyor. Bize getirilen bu zorunluluk komik olduğu kadar inanılmaz saçma.. Dalga geçiyorlar sanki!” şeklinde konuştu.

10859554_859202680840880_1886378568_n.jpg30 yıldır Karadeniz sularında balıkçılık yapan Sultan Terzi ise, “Bunu yasaklamışlardı. Şimdi yeniden başlattılar. Çünkü baktılar ki balık bırakmıyor bu hayvan suda.. Buna rağmen 500 metre uzakta tutun diyorlar. Yani zaten işimiz oldukça zor. Mazot derdiydi, sigortaydı… Bir de bunu getirerek adeta bize oturun aşağıya diyorlar” diyerek isyan etti.

Diğer balıkçılardan Ögün İhtiyar da, “2 kere ceza yedim. Sahil Güvenlik 500 metreden yakında yakaladığında anında cezayı kesiyor. Zaten üç kuruş kazanıyoruz onu da elimizden alıyorlar. Her ceza 900 liradır” dedi.

Deniz salyangozu özellikle eti Japonya, Güney Kore, Çin ve Tayland gibi uzak doğu ülkelerine ihraç ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam