Trabzon'da anlamlı yardım

Trabzon İl Müftülüğü tarafından başlatılan ''Mahkumuz Ama İnsanız'' projesi kapsamında yardıma muhtaç 41 hükümlü ve tutukluya ayni ve nakdi yardım yapıldı. Trabzon İl Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal projeler hazırlayı

Trabzon'da anlamlı yardım

Trabzon İl Müftülüğü tarafından başlatılan ''Mahkumuz Ama İnsanız'' projesi kapsamında yardıma muhtaç 41 hükümlü ve tutukluya ayni ve nakdi yardım yapıldı.

Trabzon İl Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal projeler hazırlayıp, hayata geçirdiklerini, bu konuda büyük çaba harcadıklarını belirtti.

Projeler arasında, muhtaç durumdaki tutuklu ve hükümlülere yönelik ayni ve nakdi yardım içeren bir projenin de bulunduğunu söyleyen Aksoy, ''Mahkumuz Ama İnsanız'' adını verdikleri proje kapsamında, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda önceden belirledikleri ihtiyaç sahibi tutuklu ve hükümlülere para, gıda ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Söz konusu 41 kişiye kişi başı 70'er lira olmak üzere toplam 2 bin 870 lira ile gıda ve giyim yardımında bulunduklarını dile getiren Aksoy, şöyle devam etti:

''Projeyle hiçbir yardım ve destek görmeyen tutuklu ve ve hükümlülerin yanında yer aldığımızı, onlara destek olduğumuzu göstermek istedik. Bunun için cezaevi yetkilileriyle irtibata geçerek, hiçbir yardım yapılmayan, muhtaç durumdaki 41 kişiyi belirledik. Söz konusu kişilere para, gıda ve giysi yardımı yaptık. Ayrıca, Kurban Bayramında Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda her koğuşa birer kutu çikolata gönderdik. Bunu gelecek bayramlarda da tekrarlamayı planlıyoruz.

Projeyle tutuklu ve hükümlülere bir nebze olsun yardım yaptığımız için mutluyuz. Yardımlara, tutuklu ve hükümlülerin ihtiyaçları doğrultusunda belli aralıklarla devam etmeyi düşünüyoruz. Bu faaliyetle onları kaybetmeyi değil, kazanmayı hedefliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam