Trabzon'da 76 gündür aranıyordu…

Haber61/Haber Servisi -  Öküzün peşinden gittiler, ceset buldular…Trabzon’un Çaykara İlçesine bağlı Yeşilalan Mahallesi sakinlerinden Zekeriye Yılmaz, 17 Ağustos 2014 günü yayladaki evinden, ‘Ormana gidiyorum’ diyerek ayrıldı.Yaşlı adamdan yakınları bir s

Trabzon'da 76 gündür aranıyordu…

Haber61/Haber Servisi -  Öküzün peşinden gittiler, ceset buldular…

Trabzon’un Çaykara İlçesine bağlı Yeşilalan Mahallesi sakinlerinden Zekeriye Yılmaz, 17 Ağustos 2014 günü yayladaki evinden, ‘Ormana gidiyorum’ diyerek ayrıldı.

zekeriye_yilmaz1.jpgYaşlı adamdan yakınları bir süre sonra haber alamadı. Bunun üzerine başlatılan arama çalışmalarına köylülerin yanı sıra, Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler, eğitilmiş köpeklerle AKUT, Trabzon Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı AFAD ve  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri de katılmıştı. Yaklaşık 1 ay süren yoğun arama çalışmaları sonuç vermemişti.

Çaykara İlçesi Baltacılı Mahallesi eski muhtarı Hüseyin Şahin ile köy halkından Yakup Şahin, Belekaniyo Mezrası’nda dün kayıp olan öküzü bulmak için arama çalışmalarına başladı. Gececin geç vakitlerine kadar arama çalışmaları sürerken, kayıp hayvan bulunmadı. Bu sırada ormanlık alan içerisinde ceset görülürken, sarp arazi nedeniyle bunun teyidini yapamadılar.

Eski Muhtar Hüseyin Şahin ile köylü Yakup Şahin, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belirtilen yere gittiklerinde 76 gün önce kayıp olan Zekeriya Yılmaz’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olaydan haberdar edilen Yeşilalan Mahallesi Muhtarı Yusuf Yılmaz başta jandarma olmak üzere ilgili birimleri haberdar etti.  Öte yandan kayıp hayvan Yakup Şahin’in eşi Katibe Şahin tarafından da sabahın ilk ışıklarıyla canlı olarak bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler