Trabzon'da 40 çocuğa!

Akademi Trabzon Yaz Sanat Okulu tarafından başlatılan "Yeteneğini Keşfet" projesi kapsamında 40 çocuğa, yeteneklerini keşfetmek için müzik, resim, yaratıcı drama, ritm ve dans dersi veriliyor.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik

Trabzon'da 40 çocuğa!

Akademi Trabzon Yaz Sanat Okulu tarafından başlatılan "Yeteneğini Keşfet" projesi kapsamında 40 çocuğa, yeteneklerini keşfetmek için müzik, resim, yaratıcı drama, ritm ve dans dersi veriliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Akademi Trabzon Genel Sanat Yönetmeni Doç. Dr. Abdullah Akat, ailelerden çocuklarının yeteneklerini öğrenmek istediklerini yönünde aşırı talep aldıklarını, bu nedenle hazırladıkları "Yeteneğini Keşfet" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Trabzon'da daha önce bu yönde bir çalışma yapılmadığını ifade eden Akat, "Özellikle ailelere bilgi verebilmek ve yetenekli çocukların yeteneklerini keşfedip, geliştirebilmek adına böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında müzik, resim, yaratıcı drama, ritm ve dans olmak üzere dört alan belirledik" dedi.

Akat, belirledikleri alanların çocukların önündeki birçok yolu açacak temel noktalar olduğunu vurgulayarak, "İnsanların yetenekli olduğu onlarca alan var fakat bu dört alan temel olduğu için ailelere çocuklarıyla bu anlamda bilgi verebilmeyi hedefledik. Bu doğrultuda yetenek keşfetmeye yönelik eğitim programı oluşturduk. Özellikle 7 ile 12 yaş grubundaki çocukları tercih ediyoruz" diye konuştu.

YURT DIŞINDA UYGULANAN YÖNTEMLERİ KULLANIYORUZ

Ailelerin yetenek keşfetme eğitimine yoğun ilgi gösterdiklerini vurgulayan Akat, şunları kaydetti:

"Çocuklar burada bir dönemde 48 saat eğitim alıyor. Yaz boyunca üç dönem eğitim sunuyoruz. Bu dönemlerde çocuklara ve ailelerine yetenekleriyle ilgili rapor veriyoruz. Bu noktada çocuğun eğer psikolojik bir sorunu olduğunu da hissedersek danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özel eğitim anlamında da destek veriyoruz. Bu şekilde çocukların yeteneklerini öğrenmelerine ve geliştirmelerine destek oluyoruz."

Akat, yeteneklerini keşfettikten sonra çocukları keşfetme modülüne aldıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yetenek keşfetmek bir dönemde yapılabilecek bir şey. Yetenek keşfetmek için yurt dışında uygulanan yöntemleri kullanıyoruz. Raporlarımız, formlarımız var ve onları uyguladığımız metotlara göre hazırlıyoruz. Çocuğu takip ettikten sonra eğitimcilerimiz değerlendirme yapıyor ve durumu aileleriyle paylaşıyor. Çok yetenekli çocuklar olduğunu keşfettiğimiz  zaman bir sonraki dönem onları geliştirme anlamında yönlendirmeye geçiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam