Trabzon'da 4 bin 800 kadın eğitim hayatına geri döndü

Trabzon'da 4 bin 824 kadın eğitime geri döndü. Trabzon'da Kadın Dostu Kentler Birliği ve Yerel Eşitlik Birimi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında geçen yıl 4 bin 824 kadın eğitim hayatına döndü.   Vali Abdil Celil Öz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasınd

Trabzon'da 4 bin 800 kadın eğitim hayatına geri döndü

Trabzon'da 4 bin 824 kadın eğitime geri döndü.

Trabzon'da Kadın Dostu Kentler Birliği ve Yerel Eşitlik Birimi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında geçen yıl 4 bin 824 kadın eğitim hayatına döndü.
 
Vali Abdil Celil Öz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasındaki salonda düzenlenen İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2016 Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın yüzde 100'ünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Planda, eğitim, sağlık, şiddetin önlenmesi, istihdam ve kentsel hizmetler alanında yapılacak çalışmaların yer aldığını belirten Öz, "Bu alanlarda belirli bir proje kapsamında yapılıp biten ve süreklilik arz eden faaliyetler ve uygulamalar mevcut." dedi.
 
Öz, bu yıl faaliyet, proje ve uygulamaları artırarak devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade ederek "Yerel Eşitlik Birimi'nin bu çalışmaların hem koordinasyonu hem de derlenmesi konusunda önemli gayretleri var. Kadın Dostu Kent ve Yerel Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen çalışmalar, ileri düzeyde örnek çalışmalardır." diye konuştu.
 
kadin-002.jpg
 
Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde 2015'te 14 ilçede 397 kadına kurs desteği sağlandığını vurgulayan Öz, şöyle devam etti:
 
"Kurslara katılan kadınlardan başarılı olan 206'sı okuma yazma kurslarıyla birinci basamak eğitimlerini tamamladı. 12 ilçede kadınlara bilgisayar ve internet kullanımına yönelik kurslar açıldı. Başvuru yapan bin 197 kursiyerden 490'ı sertifika aldı. İl genelinde 4 bin 824 kadının tekrar eğitimine hayatına devam etmesi sağlandı. Ortahisar ilçesi başta olmak üzere 234 öğretmene toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddete karşı eğitim verildi. İlçelerde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından özellikle kadınların istihdamına yönelik kurslar düzenlendi."
 
Vali Yardımcısı Murat Dikbaş, İl Garnizon Komutanı Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile kamu kurum ve kuruluşlarının uzmanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı, eğitim, sağlık, istihdam ve diğer alanlardaki faaliyetler ve projelerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler