Trabzon'da 14 resmi araca ceza

 "Resmi hizmete mahsustur" ibareli kamu araçları trafik denetiminden en az cezayla kurtuldu. Sivas, Bayburt, Burdur, Nevşehir gibi illerde hiçbir resmi plakalı araca ceza kesilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yayınladığı raporda, Türkiye genelinde yapı

Trabzon'da 14 resmi araca ceza

 

"Resmi hizmete mahsustur" ibareli kamu araçları trafik denetiminden en az cezayla kurtuldu. Sivas, Bayburt, Burdur, Nevşehir gibi illerde hiçbir resmi plakalı araca ceza kesilmedi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yayınladığı raporda, Türkiye genelinde yapılan resmi araç denetimleri ve yazılan cezaların tablosunu açıkladı. 2012’de 15 bin 282 resmi araçtan sadece 2 bin 633’üne idari para cezası kesildi. Rapora göre üç büyük ilde resmi araçların büyük bir bölümünün trafik kontrolünden ceza almadığı ortaya çıktı. Alkol, hız, emniyet kemeri, cep telefonu ve yasak park denetimi yapılan; Sivas, Bayburt, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Burdur, Düzce, Tunceli, Nevşehir, Hakkâri veArtvin’de hiçbir resmi araca ceza yazılmaması dikkat çekti.
 
ANKARA’DAKİLER ŞANSLI
 
En çok kamu aracının bulunduğu Ankara’da denetlenen 258 resmi araçtan yalnızca 30’una trafik cezası uygulandı. Türkiye’deki resmi araç denetimlerinde Antalya birinci sırada yer aldı. Antalya’da 3 bin 694, Adana’da 987, Balıkesir’de 898,Manisa’da 710, İstanbul’da 599,Mersin’de 558, Trabzon’da 493,Denizli’de 361 kamu taşıtı trafik kontrolüne tabi tutuldu. Doğu ve güneydoğuda resmi taşıtlara dönük denetimler ise "sembolik" olarak gerçekleşti.
 
İllere göre ceza dağılımı
 
Adana: 34, Adıyaman: 8, Afyon: 27, Ankara: 30, Antalya: bin 498, Artvin: 0, Diyarbakır: 7, Edirne 12, Elazığ: 1, İstanbul: 35, İzmir: 60,Nevşehir: 0, Trabzon: 14, Şanlıurfa: 8, Bayburt: 0,Osmaniye: 6 Ağrı: 5, Bingöl: 22, Diyarbakır: 26, Van: 26

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam