Trabzon'da 12 kişi gözaltında!

Yıllar önce babasının katilini öldürdükten sonra kaçtığı ABD'den geçen yıl sınır dışı edilen ve Trabzon'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra silahlı saldırı sonucu ölen 46 yaşındaki Hakkı Cemal Aksoy cinayetiyle ilgili soruşturma kaps

Trabzon'da 12 kişi gözaltında!

Yıllar önce babasının katilini öldürdükten sonra kaçtığı ABD'den geçen yıl sınır dışı edilen ve Trabzon'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra silahlı saldırı sonucu ölen 46 yaşındaki Hakkı Cemal Aksoy cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Trabzon'un İnönü Mahallesi'nde bulunan Yavuz Sultan Selim Cami yanında, 30 Ocak 2011 tarihinde meydana geldi. Yolda yürüyen Hakkı Cemal Aksoy, sol kulak arkasına saplanan mermiyle ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede ölen Aksoy'un kafatasında kırıklar olduğu, saçma benzeri metal parçalar saplandığı ortaya çıktı. Cinayet Masası ekiplerinin olayın ardından yaptığı inceleme ardından Hakkı Cemal Aksoy'un bir binadan tüfekle vurulmuş olabileceği olasılığı üzerinde duruldu. Çalışmalar bu yönde yoğunlaştırıldı ve saldırının yapılmış olabileceği göz önüne alınan bir evde arama yapıldı. Olaydan kısa süre önce kiralandığı belirlenen evin olay yerine bakan camında parmak izleri saptandı, perdede barut izine rastlandı. Elde edilen kanıtlar ışığında polis dün gece 12 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu kişilerin sorgusunun sürdüğü, tamamlanmasının ardından da mahkemeye çıkartılacakları kaydedildi.

Hakkı Cemal Aksoy'un babası Mehmet Aksoy, 1987 yılında tabancayla vurularak öldürüldü. Aksoy'u vuran ve tutuklanan Ali Turan Zembil o dönemde infaz yasasından yararlanarak tahliye edildi. Babası Mehmet Aksoy'un intikamına almak isteyen Hakkı Cemal Aksoy da, Ali Turan Zembil'i 1992 yılında Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde bir işyerinin önünde tabancayla öldürdü. Olaydan sonra kaçarak Amerika'ya giden Aksoy, Güney Florida bölgesinde, 'Göçmenlik ve vatandaşlık yasasına muhalefet' ve 'Ruhsatsız silah taşımak' suçlarından suçlu bulundu. 9. 5 ay hapis yattığı öğrenilen Aksoy, cezasını çekmesinin ardından 2010 yılı Mart ayında sınır dışı edilip Türkiye'ye gönderildi. Sınırda gözaltına alınan Aksoy Trabzon'da çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Ali Turan Zembil'i kasten öldürme suçlamasıyla Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Hakkı Cemal Aksoy, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam