Trabzon'a yeni üniversite ve hastane geliyor

Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta tüm Medical Park hastaneleri üst düzey yöneticileri ile  Trabzon’da bir araya geldi. Usta Trabzon için önemli müjdeler verdi.Trabzonlu işadamı Muharrem Usta, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Türkiye’nin

Trabzon'a yeni üniversite ve hastane geliyor

Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta tüm Medical Park hastaneleri üst düzey yöneticileri ile  Trabzon’da bir araya geldi. Usta Trabzon için önemli müjdeler verdi.

Trabzonlu işadamı Muharrem Usta, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Türkiye’nin en büyük sağlık kuruluşlarından olan Medical Park Hastaneleri’nin 29 şubesinin en üst düzey yöneticilerini Trabzon’da topladı. 200 idarecinin katıldığı toplantı öncesi Trabzon basını ile bir araya gelen Muharrem Usta, ‘Trabzon benim memleketim dedik birazda torpil olsun dedik.  Burada 2 hastane açtık. İstedim ki toplantımızı da burada yapalım’ dedi. 

TRABZON’A ÜNİVERSİTE VE FAKÜLTE HEDEFİ

Medical Park çok önemli nakillere imza atıyor. Mesela kemik iliği nakli konusunda Türkiye’deki ihtiyacın 4’te birini Medical Park yapar. Bunu neden Trabzon’da yapalım. Biz bunu yapmak istiyoruz. Sağlık deyince akla Tıp Fakültesi geliyor. Bizim de Trabzon’a hem coğrafi olarak Türkiye’nin doğu anadolusuna açılmak için ihtiyacımız var. Bu bölgenin etrafındaki ülkelerden, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Türkiye Cumhuriyetleri. Afrika’ya kadar Türkiye öğrenciler için bir destinasyon merkezi olmaya başladı.

Antalya nasıl turizm için bir merkez ise Türkiye eğitim konusunda bölge ülkelerden merkez oluyor. Türkiye’de bazı üniversitelerin yarısı yurt dışından öğrencileri eğitiyor. Bizim Trabzon’a böyle bir şey kazandırmamız lazım. Bu üniversite bahsettiğim yurtdışı ve bu coğrafyada çok büyük işlere imza atacak bir kurum olmalı. Yakın bir dönemde bunun YÖK’e başvurusunu yapacağız. Buradaki hastaneler o üniversite ile birlikte bir tıp fakültesi hastanesini de ortaya çıkaracak.

Bunu başarabilirsek, çünkü çok kolay değil. Aslında zorda olsa eğer bir hedefiniz var ise 100 yıllık 200 yıllık bunu başarabilirsiniz. Biz iyi bir örnek çıkarabilirsek başkaları da bunu deneyecektir. Turizme giden yolda Trabzonspor’un da büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Onun dışında turizmi konuşmaya başladık. Bunların yanına benim bahsettiğim büyük işlerin eklenmesi lazım. Bunu yapacak olanlar da bizleriz. Bunu da ümit ediyorum ki başarırız’ şeklinde konuştu.

29 HASTANEMİZ 16 BİN ÇALIŞANIMIZ VAR

Usta Medical Park grubunda 29 hastane olduğunu belirterek ‘Evet Ankara’daki ile birlikte 29 şubemiz var. Her geçen gün büyüyoruz. Biz yılda bir kez üst düzey yönetici arkadaşlarımızla toplantı yapıyoruz. Bu kez Trabzon’da hastane işine girince bu toplantıyı Trabzon’da yapalım dedik.Yaklaşık 200 kişilik ekiple buradayız. Toplantı yapıp çeşitli illere gittiğimizde o ilin zenginlikleriyle ekibimizi buluşturmak.

Ekibimiz Sümela Manastırı’nı gezecekler. Trabzon’u tanıyacaklar.

Trabzon’da toplantı yapmak istediğimizde çoğu arkadaşımız mutlu oldu. Bölgeyi görmek istediler. Yılın başı olan Ocak ayı gezi için çok uygun olmayabilir. Ama olsun bölgeyi tanımış olurlar.

16 bin çalışanı olan 29 hastaneden oluşan grubumuz, Türkiye’deki tüm iş kollarını topladığınızda en çok istihdam yapan 25. kuruluşuz. Önümüzdeki 3 yıl içinde şu anda yapılmakta olan hastaneler ile bu sayı 25 bine çıkacaktır.

Bizim için aslında hastane sayısından çok istihdam edebildiğimiz insan sayısının önemi var. 16 bin sayısını 4 kişiyle çarpsanız 70 bin kişilik büyük bir ilçe oluşturuyor. Gerçekten bizim açımızdan bu rakam önemli bir motivasyon unsuru. Önümüzdeki 3 yıl için hedefimiz 25 bin, bu uzak ulaşılması mümkün olmayan bir hedef değil. Bunu çok rahat başarırız.

Tüm yönetim ekibine genelde şunu söylüyorum Medical Park Türkiye’deki en büyük sağlık kuruluşlarından bir tanesi.

Bizim yönetim ekibimizde şöyle bir motivasyon var. Biz 100-200-500 sene yayabilecek bir marka oluşturmayı hedefliyoruz. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor. Bu tarz motivasyon unsurları başarıyı tetikler.

Bu fırsatları kaçırmamamız gerekir, ben çocukluğu burada köyde geçen birisi olan dönüp geriye baktığımda 16 bin kişinin çalıştığı bir yapı, 3 yıl sonra 25 bin kişinin çalıştığı bir marka. Bu önemli bir şey’ dedi.

1000 ORGAN NAKLİ HDEFLİYORUZ

Usta Trabzon’da 1,5-2 yıl içinde organ nakli konusunda yol almak istediklerini belirterek ‘Organ naklinde bir grup olarak Türkiye’de 1000 organ nakline bin bağışa sebep olabilir miyiz diye toplantılar yapıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Organ nakli işi sağlık Bakanlığı kontrolünde yapılır. Türkiye’de organ bağışı çok ama çok aç, Trabzon’da son sayısı 34. 34 hayattan bahsediyoruz. 34 bağış 200 kişiye ulaşıyor. Organ vericisi, kalbini, karaciğerini, böbreğini, gözlerini veriyor. Görmeyen birisinin o bağışla gördüğünü, hayatını kaybedecek birinin o bağışla hayata tutunduğunu göreceğiz. İşte bizde Türkiye’de 1000 organ bağışını gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili Trabzon’da da bir toplantı ve belgesel sunumu gerçekleştirdik. Bu işi her yönüyle önemsiyoruz’ ifadelerini kullandı. 

TRABZON SAĞLIKTA MERKEZ OLACAK

Trabzon’daki sağlık yatırımları ile ilgili de bilgi veren Usta, ‘Trabzon’da iki hastaneyi devraldık. Buradaki hastanelere biz alt yapı olarak, kadro olarak daha da fazla güçlendirmeye çalışıyoruz. Ancak fiziki mekan olarak hastaneler bölge için donanımlı ve yeterli olsa da bizim grubumuzun istediği hedeflere ulaşması açısından yetersiz. Trabzon’da çok daha büyük, çok daha donanımlı bir hastaneye ihtiyaç var. Fakat mevzuat gereği bunu yapabilmeniz çok da mümkün değil. O nedenle mevcut hastaneler dışında hareket edemediğimiz için bu hastaneleri devraldık.

Öyle bir imkanımız olsaydı Trabzon’a olağanüstü güzellik de bir hastane açardık. Ama eminim ki ileride bunu Trabzon’da başaracağız. Bizim grubumuza baktığımızda Trabzon’daki 2 hastane grubun içinde çok fazla bir yer tutmuyor. 2 hastane ama bizim yapıdaki yeri küçük.

Biz Trabzon’daki hastanelerimizi büyütmeye çalışacağız, Yıldızlı’daki Medical Park Hastanemizi büyütme şansımız var. Bunu başarmamız lazım ki, Trabzon’da sağlık konusunda daha önemli hizmetlere imza atalım. Mesela Trabzon’da neden organ nakli yapılmasın. İşte bunun için fiziki anlamda biraz daha büyümemiz lazım. 

YILDIZLI’DAKİ MEDİCAL PARK ONKOLOJİ AĞIRLIKLI OLACAK

Usta Onkoloji konusunda Trabzon Yıldızlı’daki hastanenin tam donanımlı hale getirileceğini ifade ederek ‘Türkiye’nin en ağır, en istisnai donanımlara sahip hastanesi olacak. Biz Medical Onkoloji’yi Yıldızlı’daki hastanede kurduk. Kemoterapiler orada başlıyor. Radyoterapi kurulması bekleniyor. Işın tedavisi içinde müracaat ettik. Fiziki anlamda da bunu yapmamız mümkün değil.

O nedenle önümüzdeki dönemde o hastaneyi bir o kadar daha büyütüp, yeni mekanlar ile bölgede en istisnai işlere imza atacak konuma gelecek. Bir onkoloji merkezi olacak. Biz orayı Onkoloji hastanesi yapmayacağız ama o bölüme ağırlık veren bir hastane olacak. Çünkü Trabzon’dan İstanbul Ankara’ya ağırlık olarak onkoloji için gidiyorlar.Düşünün çok önemli bir ameliyat, operasyon biz bunu en ünlü doktorlarımızı Trabzon’a getirerek yapacağız. Biz Trabzon’daki hastanemize öyle sistemler kuruyoruz ki, burada yapılan operasyonu aynı anda kameralar ve bağlantılar ile dünya takip edebilecek. Kestim açtım işlerini Trabzon’daki hastanelerden kaldıracağız. Endeskopik yada robotic ameliyatlar yapacağız. Trabzon’u sağlıkta bölgenin merkezi haline getireceğiz’ ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Medical Park’ın üst düzey 200 yöneticisi Türkiye’deki tüm şubelerle ilgili detaylı bir toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam