Trabzon yeni ufuklara ulaşacak!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği (TRİSAT) ilk ziyaretini Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) yaptı.DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret eden TRİSAT heyeti, kuruluş öncesi sektörün tüm paydaşları ile istişare yaptıkları

Trabzon yeni ufuklara ulaşacak!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği (TRİSAT) ilk ziyaretini Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) yaptı.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret eden TRİSAT heyeti, kuruluş öncesi sektörün tüm paydaşları ile istişare yaptıklarını; kurucu heyetin kamu, özel ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşturulduğunu ve kuruluş çalışmalarını sürdürdüğünü belirttiler.

TRİSAT Başkanı Prof. Ahmet Kalaycoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada ''Türkiye'nin son on yılda sağlık alanında yapılan reform niteliğindeki ve avantajlı fiyat politikaları komşu ülkelerin ve Avrupa'nın da dikkatini çekmektedir. Bu gelişmelere paralel olarak bölgemizde ve Trabzon’da turizm potansiyelinin artması, turizmin çeşitlendirilmesini desteklemektedir. Trabzon’un ve DOKA Bölgesi’nin olanaklarının rekabetçi bir yapıya kavuşturulması öncelikli çalışma alanımızı oluşturacaktır. Bölgesel olarak ciddi bir potansiyele sahibiz. TRİSAT olarak, DOKA’nın, Trabzon’da desteklediği “Tıbbi ve aromatik bitki laboratuvarı” ile yepyeni ufuklara ulaşacağımız kesindir” dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise, sağlık turizmi açısından Trabzon'un yeni adımlar atmakta olduğunu söyledi. Kaldırım, yabancı turistlere sağlık hizmeti verilmesi konusunda mevzuat düzenlemelerinin uyumlu hale getirilmesinde mesafe alınmasının sektörün gelişmesine katkısının büyük olacağını, Trabzon'un ciddi bir sağlık turizmi altyapısı bulunduğunu ifade ederek kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin sektörün gelişmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi. Kaldırım, “Trabzon'un sağlık turizmi altyapısının yapılacak olan analizleri ile çok iyi tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık turizminde güçlü ve zayıf yönlerimizi belirlememiz şart. Eksikliklerimizi buna göre tamamlaması gerekmektedir. Sağlık turizminde başarılı olduğumuz alanları çok iyi ortaya koyabilmeliyiz. Sektörün en önemli yanının güven olduğunu ve dolayısıyla güveni sağlayıcı adımların atılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaldırım, Trabzon'un Körfez ülkeleri ile turizmde çok mesafe aldığını, 200 binlere ulaşan turist sayısının yüzde 1'inin dahi sağlık turizminde kazanılmasının başlangıç olarak çok iyi olacağını kaydetti. Sektörün tüm fonksiyonları ile sağlık turizmine adapte edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Kaldırım, "Sağlık turizmi sektöründe Trabzon çok mesafe alacaktır. Çok gönüllü bir ekip var. Gerek kamu ayağı, gerekse özel sektör güzel bir işbirliği sağlıyor. Trabzon bu çalışmalar ile sağlık turizminde iyi bir noktaya getireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler