Trabzon ve Bitlisliler horon oynadı

Bitlis tanıtım günlerinde Trabzonlular Derneği horon ekibi gösteri yaptı. Manisa'da bu yıl ilki düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri', Manisa Trabzonlular Derneği folklor ekibinin gösterisiyle son buldu. Trabzonlularla el ele tutuşarak horon tepen Bitlislil

Trabzon ve Bitlisliler horon oynadı

Bitlis tanıtım günlerinde Trabzonlular Derneği horon ekibi gösteri yaptı.

Manisa'da bu yıl ilki düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri', Manisa Trabzonlular Derneği folklor ekibinin gösterisiyle son buldu. Trabzonlularla el ele tutuşarak horon tepen Bitlisliler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında Bitlis Tanıtım Günleri düzenlendi. Manisa Trabzonlular Derneği folklor ekibinin gösterisi ardından el ele tutuşan Bitlisliler ve Trabzonlular, renkli görüntüler oluşturdu. Topluluk, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Etkinlik sonrası Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, Trabzonlular Dernek Başkanı Mustafa Kazaz'a plaket takdim etti. 

trabzonlular-ve-bitlislilerden-manisada-horonlu-birlik-mesaji_2288_dhaphoto1.jpg



BİRLİKTELİK PEKİŞTİ

Konuşma yapan Cevdet Çiçek, "Bitlis tanıtım günlerini gelecek sene Cumhuriyet Meydanı'nda daha büyük bir katılımla yapmayı planlıyoruz. Bitlis tanıtım günlerinde bizi yalnız bırakmayan Mustafa Kazaz'a teşekkür ederim. Trabzon'un kemençesini burada bizim doğu kültürü ile birleştirip tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı vermek istiyoruz" dedi. 

Bir diğer başkan Mustafa Kazaz ise, "Trabzonlular Derneği olarak folklor ekibimizle bu birlikteliği pekiştirmek istedik. Yapacağımız etkinlik ülkemizin birlik ve beraberliği için önemli katkı yapacağını düşünüyoruz. " dedi. 

trabzonlular-ve-bitlislilerden-manisada-horonlu-birlik-mesaji_2288_dhaphoto2.jpg

trabzonlular-ve-bitlislilerden-manisada-horonlu-birlik-mesaji_2288_dhaphoto5.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler