Trabzon SİAD'ten halka uyarı!

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, yerli malı kullanımını desteklerini belirtti. Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında yerli ürün kullanımına ilişkin yayımlanan Başbakanlık genelges

Trabzon SİAD'ten halka uyarı!

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, yerli malı kullanımını desteklerini belirtti.

Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında yerli ürün kullanımına ilişkin yayımlanan Başbakanlık genelgesini anımsatarak, bunun yerli yatırımcıya önemli bir destek olacağına işaret etti.

Cari açığın giderilmesi için üretim yapısının değiştirilmesi gerektiğine işaret eden Orhan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de üretilen malların kullanımını desteklemek, gerek ithal ikameli bir politikaların yaratacağı yıkıcı etkilerinin önüne geçilebilmesi, gerek yerli yatırımcıya, istihdama destek açısından çok önemli olduğunu görüyoruz. Yabancı sermayeyi Türkiye'ye fiziki yatırım için çekmek adına da doğru bir yaklaşımdır. Bu doğrultuda yayınlanan Başbakanlık genelgesini olumlu buluyor ve destekliyoruz. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam