Trabzon Meslek kursları sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için düzenleyeceği meslek edindirme ve eğitim kursları için başvurular devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği ve bundan önce

Trabzon Meslek kursları sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için düzenleyeceği meslek edindirme ve eğitim kursları için başvurular devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği ve bundan önceki yıllarda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği meslek edindirme kurslarına bu yıl da yoğun katılım olması bekleniyor.

2015-2016 sezonu için İngilizce seviye A1, A2, Arapça seviye A1, A2, Osmanlıca, işaret dili, diksiyon, okuma yazma, bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı muhasebe, hasta ve yaşlı refakatçisi, engelli bakım, çocuk gelişimi ve eğitimi, arı yetiştiriciliği, fotoğrafçılık, halk oyunları, gitar,  bağlama, taekwondo, resim, yağlı boya, karakalem gibi eğitim kursları açılmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi gümüş kazaziye, hasır örücülüğü, tezhip süsleme, geleneksel el nakışları, ahşap boyama, iğne oyası, keçeden aksesuar yapımı, ev dekorasyon ürünleri, aşçılık, yaş pasta yapımı, şeker hamuru süsleme teknikleri gibi meslek edindirme kursları açmayı hedefliyor.

meslek-edindirme-kurslari-(1).jpg

Kurs eğitim merkezleri, Trabzon Evi, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Konaklar Mahallesi’ndeki Kent Konağı ile Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi olarak belirlendi.

Meslek edindirme ve eğitim kursları için başvurular devam ederken,  kurslara katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını kurs merkezlerine veya Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğüne yapabilecekler. Kursların, yeterli başvuru olması halinde Ekim ayı itibariyle başlayacağı ifade edildi.

Kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin çocukları için çocuk oyun odası düzenlenirken, ayrıca kursiyerleri spor faaliyetlerinden yararlandırmak amacıyla yine kurs merkezlerinde aerobic, fitness ve step salonları oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılında 28 farklı branşta açtığı 85 kursta eğitim gören 2 bin 45 kursiyer başarılı olarak sertifika almayı hak etmişti.   

meslek-edindirme-kurslari-(2).jpg    

Üniversiteye hazırlık kursu başvuruları 28 Ağustos Cuma sona eriyor

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Üniversiteye Hazırlık Eğitimi Destek Programı başvuruları 28 Ağustos Cuma günü sona ereceği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlenen Üniversiteye Hazırlık Eğitimi Destek Programından sadece mezun öğrencilerin yararlanabileceği kaydedilirken, kurs hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 326 36 61 ve 223 85 13 nolu telefonları arayarak bilgi edinebilirler.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerek merkezde gerekse ilçelerde düzenledikleri meslek edindirme kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini kaydederek, kursların düzenlenmesinde verdiklerin desteklerden dolayı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri’ne teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için düzenledikleri kurslara başvuruların devam ettiğini kaydederek, bu yıl da vatandaşların kurslara ilgi göstereceğine inandıklarını söyledi.

Trabzon’un tüm ilçelerinde de kurs açabilecek durumda olduklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Yeter ki en az on beş vatandaşımız herhangi bir kursun ilçelerinde açılması için bizden talepte bulunsun. Paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar ile vatandaşlarımızın meslek öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz. Hemşerilerimizin kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

meslek-edindirme-kurslari-(3).jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler