Trabzon Lisesi'nin 61 yıl önceki mezunları buluştu

Trabzon Lisesinin 61 yıl önceki mezunları düzenlenen anı toplantısı ile bir araya geldi. Türkiye'nin en eski liselerinden olan Trabzon Lisesinin 61 yıl önceki mezunları, düzenlenen programda bir araya geldi.   Trabzon'da 1880 yılında yaptırılan ve eski is

Trabzon Lisesi'nin 61 yıl önceki mezunları buluştu

Trabzon Lisesinin 61 yıl önceki mezunları düzenlenen anı toplantısı ile bir araya geldi.

Türkiye'nin en eski liselerinden olan Trabzon Lisesinin 61 yıl önceki mezunları, düzenlenen programda bir araya geldi.
 
Trabzon'da 1880 yılında yaptırılan ve eski ismi  "Mekteb-i İdadi" olan Trabzon Lisesinden 1955'te mezun olan bir grup, "Anı Toplantısı" adı altında düzenlenen programda buluştu.
 
Aralarında eski belediye başkanı, bürokrat, doktor, yüksek mühendis, şair ve yazarın da bulunduğu mezunlar, İlk olarak Trabzon Lisesinin bahçesinde toplandı.
 
Lisenin bahçesinde birbirleri ile uzun süre sohbet eden ve eski günleri yad eden mezunlar, daha sonra lisenin Mehmet Ali Yılmaz Konferans Salonu'na geçti.
 
Mezunlardan Trabzon'un eski belediye başkanlarından Orhan Karakullukçu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon Lisesinin 61 yıl önceki mezunları olarak bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Amaçlarının eski mezunlar olarak tekrar bir araya gelmek olduğunu dile getiren Karakullukçu, "Burada herkes davet sahibi. Gayemiz herkesi haberdar etmekti. Elimizden geldiğince bunu sağlamaya çalıştık. Bir arada olduğumuz için de mutluyuz. Birlikte okuldaki eski anılarımızı yad edeceğiz." dedi.
 
Prof. Dr. Ruşen Keleş de en eski mezunlardan birisi olduğunu dile getirerek, bu okulda geçen anılarını anlattı.
 
Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Cafer Karahasan da son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle şehitler için yazdığı şiirini okudu.
 
Konuşmaların ardından mezunlar, okudukları sınıfları gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam