Trabzon kaç yabancı öğrenci var?

Trabzon’da Göç İdaresi İl Müdürlüğü kuruldu.    Konuyla ilgili bilgi veren Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu, Hükümet Konağı B Blok en üst katta hizmet verdiklerini söyledi. Latifoğlu “Müdürlüğümüz Hükümet Konağı’nda 13 yerleşim odasında 1 müdür, 8

Trabzon kaç yabancı öğrenci var?
Trabzon’da Göç İdaresi İl Müdürlüğü kuruldu. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu, Hükümet Konağı B Blok en üst katta hizmet verdiklerini söyledi. Latifoğlu “Müdürlüğümüz Hükümet Konağı’nda 13 yerleşim odasında 1 müdür, 8 uzman, 5 idari memur ve 1 hizmetli olmak üzere toplam 15 personelle çalışmalarını sürdürmektedir. Ana görevlerimiz; sınır dışı işlemler, uluslararası koruma başvurularının değerlendirilmesi, yabancı kişilere ikamet verilmesi gibi işlemlerin yanında eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyoruz” diye konuştu.
 
20151015aw549982_01.jpg
 
Müdürlüğün faaliyete geçtiği günden beri başta Afganistan olmak üzere Pakistan, İran, Irak gibi ülkelerden toplam bin 967 sığınma başvurusu alındığını ifade eden Latifoğlu, bu süre zarfında da 158 kişinin sınır dışı edildiğini söyledi. Müdürlüğün ayrıca, Trabzon’da öğrenim gören yabancı üniversite öğrencilerine, yabancı sporculara ve ikamet izni alan ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları da yaptığını ifade eden Latifoğlu, “İlimizdeki KTÜ ve Avrasya Üniversitesi’nde toplam bin 538 yabancı öğrenci öğrenim görmektedir. Ayrıca, 2 bin 100 yabancı kişi aile ikameti almıştır” dedi.
 
20151015aw549982_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam