Trabzon İHH'de görev dağılımı

25 Ocak 2015 Pazar günü 3. Olağan kongresini yaparak çalışmalarına yeni yönetim kurulu üyeleri ile devam eden Trabzon İHH görev dağılımı yaptı.Dr. Murat Kadir Topcu başkanlığındaki İHH Trabzon yönetim kurulu ve birim sorumluları şu isimlerden oluştu. Mura

Trabzon İHH'de görev dağılımı

25 Ocak 2015 Pazar günü 3. Olağan kongresini yaparak çalışmalarına yeni yönetim kurulu üyeleri ile devam eden Trabzon İHH görev dağılımı yaptı.

Dr. Murat Kadir Topcu başkanlığındaki İHH Trabzon yönetim kurulu ve birim sorumluları şu isimlerden oluştu. Murat Üçüncü, Abdulkadir Dursun, Abdulkadir Yılmaz, Adem Kasap, Eser Başaran, Fatih Karabina, Hayrullah Baytar, Lokman İpek, Mehmet Çınar,  Murat Kadir Topcu, , Necip Saraçoğlu, Selman Demirci, Orhan Karapınar, Osman Davulcu, Umut Özçelik ve Zühtü Kalma.

‘İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANDIR’

2011 Haziranında kurulan Trabzon İHH tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Güçlü bir yönetim kurulu oluşturduk. Yönetimimizde siyasetten bürokrasiye, iş adamından akademisyene, kamu çalışanından serbest meslek erbabına, her kesimden kardeşimiz mevcut. İHH’nin muhtaç ve mağdur olan herkesin yanında olmaya devam edecektir.  “İHH Trabzon temsilciliği olarak ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ düsturuyla ve ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ nebevi ikazıyla yolumuza devam etmekteyiz. “Trabzon’da ki en yoğun çalışma alanımız Yetimlerimiz. Yetimlerimize “Kutsal Emanetlerimiz” olarak bakıyoruz. Trabzon’da desteklediğimiz şu an itibariyle Trabzonlu 344 yetimimiz var. Trabzon’da Yetim desteklemediğimiz ilçe yok,  tüm ilçelerde yetimimiz var. Bu yetimlerin annelerinin hesabına her ay 90 TL para yatırılıyor ve bu destek çocuklar üniversite bitirene kadar her ay devam edecek. Sadece Trabzon veya Türkiye’de değil, ülke dışında da ciddi çalışmalar yaptık. Kurban, Ramazan, Yetim Günleri, Afet durumları veya sadece yardım çalışması için 22 ayrı ülkede yardım çalışması faaliyetine katıldı Trabzon’dan arkadaşlarımız. Sadece gittiğimiz ülkelerde değil İHH İnsani Yardım Vakfı Merkezi üzerinden Trabzon’dan gitmeden de yardım çalışması yaptık. Trabzon’a gelen mülteci ailelerin çoğuna battaniye, mutfak eşyası, ev eşyası, kumanya, kurban eti dağıtımı yaptık. (Trabzon’da şu an yaklaşık 2.000 kişi mülteci olarak bulunuyor, bunların yarısından fazlası Afganlı. Suriye, Irak, Çeçenistan, Pakistan vb ülkelerde diğer yarıyı oluşturuyor) www. trabzonihh.org isminde sitemizden bu çalışmalarımızı paylaşıyoruz.”

“TRABZON İHH 2015 YILINDA DA KENDİNDEN SÖZ ETTİRECEK PROGRAMLAR PLANLIYOR”

“Arama Kurtarma Ekibimiz ilk eğitimlerini aldı. Eğitim ve teçhizatlarını tamamlamak. 2 ayda bir Trabzon’da ki yetim aileler ve ihtiyaç sahibi ailelere kumanya dağıtımı yapmak. Ramazanda Trabzon’da en az 500 koli kumanya dağıtmak. Yetimlerimize okul dersleri konusunda yardımcı olacak dersler başlatmak. Togo’da 100 kişiye Katarakt ameliyatı yaptırmak ve 100 çocuğu Sünnet ettirmek. Tunus’ta Ramazanda 50 çocuğu sünnet ettirmek ve 50 aileye kumanya dağıtmak. Gambiya Kalagi Kuran Okulunu bitirmek. Nijer’de 50 kişiye Katarakt ameliyatı yaptırmak. KULDER’in Bangladeş’te yaptıracağı Hafız Okulu projesini tamamlamasına yardım etmek. Gürcistan yetimleri için Kumanya ve elbise desteği sağlamak. Bu güzel işlerin yapılmasında emeği, parası ve duası olan tüm kardeşlerimize kişisel ve kurumsal olarak teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler