Trabzon için çığ uyarısı

Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Murat Şahin, Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığı artışına bağlı meydana gelecek kar erimelerinin çığ riskine yol açabileceğini bildirdi.   Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, halen ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde s

Trabzon için çığ uyarısı
Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Murat Şahin, Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığı artışına bağlı meydana gelecek kar erimelerinin çığ riskine yol açabileceğini bildirdi.
 
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, halen ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonuna kadar daha da artacağını belirtti.
 
Hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:
 
"Bölgemizde hava sıcaklığı artışına bağlı olarak meydana gelecek kar erimeleri çığ riskine yol açabilir. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Bayburt'un iç ve yüksek kesimlerinde meydana gelebilecek kar erimelerinin yol açabileceği muhtemel çığ ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam