Trabzon günleri Avrupa'ya taşınıyor

Trabzon Dernekleri Federasyonu başkan vekili Hüseyin Ayaz Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen  “Trabzon’un Fethinin 553. Yıl Dönümü ve Trabzon Tanıtım Günleri” ile ilgili konuştu.Öncelikle bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan Trabz

Trabzon günleri Avrupa'ya taşınıyor

Trabzon Dernekleri Federasyonu başkan vekili Hüseyin Ayaz Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen  “Trabzon’un Fethinin 553. Yıl Dönümü ve Trabzon Tanıtım Günleri” ile ilgili konuştu.

Öncelikle bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan Trabzon Valimiz Sayın Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın O.Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe Kaymakamlarımız, İlçe Belediye  Başkanlarımıza ve katılımları ile “Trabzon’un Fethinin 553. Yıl Dönümü  ve Trabzon Tanıtım Günleri”nin bir şenlik içinde geçmesini sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum diyen Hüseyin Ayaz önemli açıklamalarda bulundu.

Federasyon Başkanımız Mustafa Demir yurt dışında olduğu için ziyaretinize ben eşlik edeceğim buradan Başkanımız Mustafa Demir’e de saygılarımı sunarak söze başlamak istiyorum.  Biz Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak bu etkinlikleri yılda iki kez yapıyoruz. Biri “Trabzon’un Kurtuluşu” diğeri “Trabzon’un Fethi” Trabzon’un kurtuluşunu “Trabzon’un Kurtuluşu ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri” adı altında gerçekleştiriyoruz. “Trabzon’un Fethini” de “Trabzon’un Fethi ve Trabzon’un Tanıtım Günleri ” başlığı altında yapıyoruz. Trabzon Kurtuluşu ve Trabzon Sivil Toplum Kuruluları İstanbul’da kalıyor. 

Biz bu etkinliği 1987 den beri yapıyorduk ama bu kadar geniş çaplı değil yine de İstanbul un en büyük kongre merkezlerinde, spor salonlarında yapıyorduk. Şimdi çıtayı daha da yükselterek iki yıldır Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştiriyoruz. Bu her yıl böyle devam edecek. İnşallah yine 27 Şubat -1 Mart 2015’te Trabzon’un Kurtuluşu ve STK Tanıtım Günleri’nin etkinliğimizi bütün hemşerilerimizle gerçekleştireceğiz.

1-083.jpgTRABZON TANITIM GÜNLERİNDE KIBRIS İÇİNDE STANT AÇACAĞIZ VE AVRUPADAKİ ETKİNLİKLERİMİZE KIBRISI DA GÖTÜRECEĞİZ.

2015 yılı itibari ile Trabzon’un Fethi ve Trabzon Tanıtım Günleri’ni ise ülkemizin yedi bölgesinde pilot il seçerek o illerde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2015 yılı organizasyonumuz önce Bursa ilimizden başlamak üzere diğer illerimize taşımayı düşünüyoruz. Aynı zamanda “Trabzon’un Fethi ve Trabzon Tanıtım Günleri’ni iki yılda bir de yurt dışında yapmayı planlıyoruz. İlk etapta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti programda, arkasından Almanya Dortmund, Hollanda gibi ülkelere taşıyacağız ve sistematik olarak çeşitli Avrupa ülkelerinde de yapmaya devam edeceğiz.

Avrupa ülkelerinde bu organizasyonları yaparken Kıbrıs ta bizim etkinliğimizin içinde olacak ve gittiğimiz her ülkeye Kıbrıs’ı da yanımızda götüreceğiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti için de stant açacağız. Avrupa’daki bu tanıtım günlerini yaparken tek başımıza yapmayacağız Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak yapacağız. Ayrıca bütün çalışmalarımızda akademik bilgi bazında KTÜ ile de ortak hareket edeceğiz.

Burada Federasyon Başkanımız Mustafa Demir’in bir sözünü hatırlatmadan geçemeyeceğim. Başkanımız şöyle demişti. “Biz istiyoruz ki; Bu etkinliği kimse bizim etkinliğimiz gibi görmesin, Trabzon’un düğünü gibi görsün.”  Buraya gelen insanların her birinin bir işin ucundan tutmasından memnuniyet duyuyoruz. Hep beraber bir şeyler yapmanın o ruhunu yakalamanın heyecanı başka oluyor. Birlikte hareket etmek başarılı işler yapmamıza ve yıl boyu anlatacağımız bir etkinliğin ortaya çıkmasına neden oluyor.  İnsanların yapılan bu büyük organizasyondan memnun kalıp bizlere teşekkür etmesi aylarca süren çalışmaların amacına ulaşması inanın bizleri mutlu ediyor.

TRABZONLULAR FETİH YÜRÜYÜŞÜNE  “FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ”NDEN BAŞLAYACAK

Buradan hemşerilerimize büyük bir müjde daha vermek istiyorum. Önümüzdeki yıl Fetih yürüyüşünü Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde yapmayı planlıyoruz. Bunun alt yapısını oluşturduk, aynı Avrasya Koşusu gibi olacak. Birkaç gün önceden start vererek Trabzon’un Fethi yürüyüşümüzü Fatih Köprüsünde gerçekleştireceğiz bütün dünya Trabzonluların Fetih yürüyüşüne şahit olacak.

MESLEK GRUPLARINI HER AY İSTANBULDA BİR ARAYA GETİRİYORUZ.

Bu etkinliklerimiz böyle devam edecek. Bunların dışında Federasyonumuzun en önemli etkinliğimizden biride meslek gruplarını bira raya getirerek tanışıp kaynaşmalarını sağlama etkinliklerimiz oluyor. İlk etapta 20 meslek grubunu belirledik ve bunları her ay İstanbul’da bir araya getiriyoruz. Önümüzdeki kış ayı içinde Mayıs ayına kadar geriye kalan meslek gruplarımızı bir araya getirmeyi planlıyoruz. İlk sırada basın mensupları arkadaşlarımız olacak.

Arkasından sanatçılarımız, imamlarımız ve diğer meslek gruplarımızla buluşmaya devam edeceğiz. Bu meslek gruplarımızı bir araya toplayarak sorunlarını dinliyoruz, neler yapabiliriz ortak çözüm arıyoruz ve bilgi bankamızda bilgilerini topluyoruz. Bu arkadaşlarımıza toplu SMS ağıyla kendi özel günlerinde SMS çekiyoruz kendi aralarında bir etkinlik düğün ya da cenaze olunca bilgi veriyoruz. Hep beraber hayatı paylaşıyoruz. Biz bütün Trabzonlu hemşerilerimizle hep birlikte güçlüyüz. Federasyon olarak bu gücü ortak kullanmanın şehrimiz için insanımız için faydalı işler yapmanın gayeti içindeyiz dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam