Trabzon fotoğraf evinde kelebek sunumu!

Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı, kelebek gözlemcisi ve eğitimci Vehbi Yalçın, Trabzon Fotografevi’nde ‘Doğanın Kanatlı Senfonisi: Kelebekler’ konulu sunum gerçekleştirdi.    Kurum Başkanı Şenol Erdener ve Trabzon Fotografevi üyelerinin yanısıra Gümüşhane F

Trabzon fotoğraf evinde kelebek sunumu!
Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı, kelebek gözlemcisi ve eğitimci Vehbi Yalçın, Trabzon Fotografevi’nde ‘Doğanın Kanatlı Senfonisi: Kelebekler’ konulu sunum gerçekleştirdi. 
 
Kurum Başkanı Şenol Erdener ve Trabzon Fotografevi üyelerinin yanısıra Gümüşhane Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GÜFSAD) ile Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi fotoğrafçıların da katıldığı etkinlik yaklaşık 1 saat sürdü.
 
“215 TÜR İLE GÜMÜŞHANE’DE 14 AVRUPA ÜLKESİNDEN DAHA FAZLA KELEBEK ÇEŞİTLİLİĞİNE SAHİP”
 
Fotoğraf sunumu öncesinde kayıtlara geçen 215 tür ile Gümüşhane’nin kelebekler açısından çok sıradışı bir il olduğunu, bu sayı ile 14 Avrupa ülkesinden daha fazla kelebek çeşitliliğine sahip olduğunu belirten Yalçın, konuşmasının büyük bölümünü bu durumun sebeplerine ayırdı.
 
20151030aw564488_01.jpg
 
“GÜMÜŞHANE ÇOK SIRADIŞI BİR İL”
 
Gümüşhane’de hem Karadeniz, hem de karasal iklimin hüküm sürdüğünü, hem Avrupa Sibirya hem de İran-Turan fitocoğrafik bölgesinde topraklarının bulunduğunu, bu toprakların üçte ikisinden fazlasının biyolojik çeşitlilik yönünden çok zengin bir yapı arz eden Anadolu diyagonalinin içerisinde olduğunu dile getiren Yalçın, 2 bin 500 metreden fazla bir kot farkına sahip olması gibi sebeplerden dolayı Gümüşhane’nin kelebekler açısından çok sıradışı bir il olduğunu aktardı.
 
“TÜR SAYISININ 240’A ULAŞACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ”
 
Gümüşhane’nin farklı bölgelerinde arazi gözlemlerine devam edeceğini ve bu gözlemler sonucunda tür sayısının 240’lara ulaşacağını tahmin ettiğini de sözlerine ekleyen Yalçın, arazi gözlemleri sırasında sadece kelebekleri değil sürüngenler, bitkiler, kuşlar gibi türleri de fotoğrafladığını belirtti. Yalçın bunların ekoturizm açısından Gümüşhane adına büyük bir avantaj olduğunu vurgulayarak bu zenginlikleri tehdit eden en büyük tehlikenin ise biyoçakaçılık olduğu söyledi.
 
20151030aw564488_02.jpg
 
“EN BÜYÜK TEHLİKE BİYOKAÇAKÇILIK”
 
Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırarak yaz mevsiminde Zigana dağında yaşanan biyokaçakçılık olayını hatırlatan Yalçın, duyarlı vatandaşlar tarafından ilgili kurumlara ihbar neticesinde kaçakçıların yakalandığını söyledi.
 
Konuşmasının ardından sunumunu gerçekleştiren Yalçın, daha sonra üyelerden gelen soruları cevaplandırdı. Kelebek fotoğraflarında dikkat edilmesi gereken hususlar ile en uygun çekim saatlerinden bahseden Yalçın, sunuma gösterdikleri ilgi için katılımcılara teşekkür etti.
 
Trabzon Fotografevi Başkanı Şenol Erdener ise bu sunumuyla Vehbi Yalçın'ın ülke ve Gümüşhane coğrafyasının kıymetlerini ön plana çıkardığını ve farkındalık oluşturarak katkı sağlandığını söyledi. Erdener, Yalçın'ın etkili sunumu ve söyleşisinden etkilenen üyelerin bölge için daha da faydalı bakış açısıyla fotoğraflar üretmeye yönleneceğinin altını çizdi ve katkılarından dolayı Yalçın'a teşekkür etti.
 
20151030aw564488_03.jpg
 
20151030aw564488_04.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler