"Trabzon deyince akla Faroz gelir"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül ve beraberindeki dernek yöneticilerini makamında kabul etti. Vali Öz, “Faroz, Trabzon’un en önemli temel taşı olan mahallelerinden birisidir. Trabzon deyince akla

"Trabzon deyince akla Faroz gelir"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül ve beraberindeki dernek yöneticilerini makamında kabul etti.

Vali Öz, “Faroz, Trabzon’un en önemli temel taşı olan mahallelerinden birisidir. Trabzon deyince akla hep Faroz gelir. Faroz; üreten, kültürüyle, sanatıyla, el sanatlarıyla, özellikle balıkçılığıyla akla gelen ilk nirengi noktalarından birisidir. Dolayısıyla Faroz’un isminin, kültürünün ve tarihinin yaşatılması çok önemli” dedi.

dsc_7187.jpg

Kültür ve dayanışma derneği olarak Faroz’da böyle bir yapının kurulmasını çok önemli bulduklarını ifade eden Vali Öz, “Bu zengin kültürün gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması için çok önemli olan derneğimizin; eğitim, sosyal, dayanışma ve mahalle kültürünün muhafazasına yönelik yaptığı çalışmaları çok önemsiyorum. Dernek yöneticilerimize Faroz’un kültürünü ve tarihini anlatan bir kitabı derlenmesi için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül de derneğin faaliyetleri hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler