Trabzon dahil 12 ile özel destek

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Hükümetin 2011-2013 dönemini kapsayan Kamu Yatırım Politikasında büyüme ve çevrelerine hizmet verme potansiyeli yüksek cazibe merkezi iller arasında Malatya'nın da yer aldığı bildirildi. Milletvekili Fuat Ölm

Trabzon dahil 12 ile özel destek

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Hükümetin 2011-2013 dönemini kapsayan Kamu Yatırım Politikasında büyüme ve çevrelerine hizmet verme potansiyeli yüksek cazibe merkezi iller arasında Malatya'nın da yer aldığı bildirildi.

Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatya'nın cazibe merkezi olması ve önümüzdeki 3 yıllık süreçte yaklaşık 60 milyon TL ödenek sağlanması için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Daire Başkanlığıyla proje hakkında görüşmeler gerçekleştirdiği ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü;60.Cumhuriyet hükümeti olan AK Parti iktidarımız doğu illerimizden batıya göçün önünü kesebilmek, bölgenin sosyal ve ekonomik manada kalkınmasını sağlamak için öncelikle kamu yatırımlarında etkinliğin arttırılmasını sağlayacaktır.

Bu kapsamda da doğudan batıya göçü kesebilecek kentler olarak belirlenen 12 il olan Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya,Samsun,Sivas, Şanlıurfa,Trabzon ve Van il merkezlerinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi politikası devam ettirilecektir.Proje pilot il olarak 2007 yılında Diyarbakır ilinde geçen yıl ise Van,Erzurum ve Şanlıurfa illerinde uygulama konulmuştur dedi.

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde başta Malatya olmak üzere 12 ilin cazibe merkezi konumundaki şehir merkezlerinin sosyal ve fiziki altyapı yatırımlarına öncelik verileceğini vurgulayan Ölmeztoprak, bu çerçevede ödenek aktarılan kamu kurumlarının ise faaliyetlerin tamamlanmasına öncelik verip,projelerin zamanında uygulanması için gerekli önlemleri almaları gerektiğini,2007 yılında pilot il olarak Diyarbakır ilinde,Şanlıurfa Van ve Erzurum illerinde ise geçen yıl uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Projedeki illerin 3'erli gruplar halinde planlama çalışmalarının yapıldığını ve planlanan illerin fiziki ve sosyal altyapısının güçlendirileceğini belirten Ölmeztoprak, Dpt yetkililerinin belirli aralıklarla Malatya Valiliğini de bilgilendirdiklerini,proje sayesinde merkezi ilimizde olan Fırat Kalkınma Ajansının ve birçok STK'ların rolünün daha da artmış olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam