Trabzon Büyükşehir'den anlamlı eğitim programı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eğitim programlarını sürdürüyor.

Trabzon Büyükşehir'den anlamlı eğitim programı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi eğitim programlarını sürdürüyor. Son olarak Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi hayvanların sağlıklı bir ortamda yaşatılması ve korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda katılımcılara Hayvan Hakları Kanunu, Hayvan Davranışı, Hayvanların Bakım ve Beslenmesi ile Hasta Hayvanların Tanınması başlıklarında bilgiler verildi.

Veteriner İşleri Müdürü Dr. Arslan Korkmaz, Veteriner Hekim Hüseyin Demir ile Veteriner Hekim Gökhan Ergin'in verdiği seminere hayvan severler ve hayvan koruma dernekleri temsilcileri katıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Fatih Erol programın açılışında yaptığı konuşmada; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen programa resmi görevi olmayan katılımcılar için herhangi bir zorunluluk olmamasına rağmen, hayvan severlerin ve derneklerin yoğun katılımlarından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Erol, “Tamamen gönüllülük prensibi ile buraya geldiniz. Her hangi bir maddi beklentiniz yok. Bizim en yakın dostlarımız olan sokak hayvanlarının modern kentlerde yasadığı sorun ve ıstırapları dert edindiniz. Sorumluluk duydunuz. Zor bir işe talip oldunuz. Ancak muhtaç durumda olan bir canlıya faydalı olabilmek, onun bir sıkıntısını çözmek ve bunun vermiş olduğu manevi hazzı yaşamak mükâfat olarak bize yetiyor. Bu duyarlılığınızdan dolayı şahsim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu adına teşekkür ederim.” dedi.

Çoğu zaman vatandaşlar ile hayvan hakları arasında kaldıklarını kaydeden Erol, “Bizimle beraber bu hayvanların bu şehirde yaşamaya hakkı var. Onlar da bu şehirde doğdu. Fakat hayvan haklarının yanında, Vatandaşımızın da sağlıklı, güvenli ve temiz bir çevrede yaşama hakkı var. İkisini dengede tutmak da bizim görevimiz. Bu nedenle siz hayvan sever dostlarımıza ihtiyacımız var. Kısırlaştırdığımız, aşıladığımız, kulak küpesi ile işaretlediğimiz hayvanlara vatandaşlarımızın biraz tahammüllü olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Erol konuşmasında, ‘Efendim Trabzon’un tüm ilçelerden kedileri, köpekleri toplayın, bir barınağa hapsedin, ölünceye kadar tel kafeslerin arkasında kalsınlar.’ Denildiğine de vurgu yaparak, “Buna hakkımız yok. Ne suç işlemişler ki, ömür boyu hapse atıyoruz. Kanunlarımız da buna müsaade etmiyor. Çünkü ne kadar büyük kapasiteli yaparsanız yapın, barınaklar bir süre sonra hınca hınç doluyor. Hoş olmayan, insanın içini sızlatan görüntüler ortaya çıkabiliyor. Hayvan Hakları Kanunu'nun ve vicdanın bize yüklediği görev; sokak hayvanlarının saldırgan ve hasta olanlarının dışında olanları aşılamak, kısırlaştırmak ve işaretleyerek alındıkları ortama yeniden bırakmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’taki ek hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen eğitime katılanlara Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartları verildi.

20160227aw671998_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler