Trabzon afetlere hazır mı?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Afetsiz, acil duruma ihtiyaç olmayan bir süreç hepimizin dileğidir ancak her türlü olağanüstü duruma da hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.Vali Öz, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon K

Trabzon afetlere hazır mı?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Afetsiz, acil duruma ihtiyaç olmayan bir süreç hepimizin dileğidir ancak her türlü olağanüstü duruma da hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Vali Öz, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Afet Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmenliği ile Türkiye Afet Acil Durum Planı'nın hazırlandığını ifade ederek, "Bu planın onay ve uygulama sürecini, hem de sektörel bazda çalışma gruplarının teşekkülünü oluşturduk. Önümüzdeki süreçte bu çalışma grupları kendi içinde toplanıp görev tanımlarını yapacaklar. Olası afet ve acil durumlarda sektörel bazda ihtiyaca göre toparlanıp çalışmalar yürütecekler" diye konuştu.

Toplantıda afet açısından kentin son durumunun gözden geçirildiğini belirten Vali Öz, şöyle devam etti:

"Toplantıda koordinasyon kurulunun üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek teşkilatın durumu, afete ve acil duruma müdahalelerde neredeyiz, neler yapmamız gerekiyor gibi bir değerlendirmede bulunduk. İlgili kurumlarımızla hem planlı, hem de çalışma sektöründeki grupların oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Bundan sonraki süreçte ne tür çalışmalar yapacağımızı gündeme alıp değerlendireceğiz. Afet ve acil bir durumla karşılaşmadan önce hazırlıklarımızı gözden geçirip kurulumuzun üst düzey yöneticileri ile bu süreci en iyi şekilde yönetmek istiyoruz"

Öz, afet ve acil durumlarda en fazla kamu yöneticilerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Afet veya acil durum gerektirecek bir olayın meydana gelmesi istemediğimiz bir süreçtir ancak Türkiye coğrafi konumu itibariyle çeşitli acil durumların ve afetlerin yaşanması muhtemel bir bölge. Bu yüzden konuyla ilgili planlarımız ve çalışma gruplarımızın hazır olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu nedenle gerekli koordinasyonun sağlanarak ihtiyaçların tespit edilip sürecin en iyi şekilde yönetilmesinin sağlanacağını dile getiren Vali Öz, "Afetsiz, acil duruma ihtiyaç olmayan bir süreç hepimizin dileğidir ancak her türlü olağanüstü duruma da hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile koordinasyon kurulunun üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam