Toplu iş sözleşmesinde yine sonuç çıkmadı

Haber61.Net - Haber Servsi- TRABZON Belediyesi’nde 316 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri daha ikinci buluşmada tıkanma noktasına geldi. Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, belediye tarafının toplantıya hazırlıksız gelind

Toplu iş sözleşmesinde yine sonuç çıkmadı

Haber61.Net - Haber Servsi- TRABZON Belediyesi’nde 316 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri daha ikinci buluşmada tıkanma noktasına geldi. Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, belediye tarafının toplantıya hazırlıksız gelindiğini belirtti.

Belediye yetkilileri ile Hizmet İş Sendikası temsilcileri bir kez daha bir araya gelirken, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert belediyenin toplantıya son derece hazırlıksız geldiğini belirterek; bu nedenle tek bir madde üzerinde dahi anlaşma sağlanamadığını kaydetti.  

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na konuya el atması çağrısında bulunan Sert, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanması için Başkan Gümrükçüoğlu’na önemli rol düştüğünü belirtti.Sert yaptığı acılmada” Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali’nin toplantıya gelip 5 dakika durup çıktığını belirterek, “Biz belediyeyi temsilen karşımıza gelen komisyonda isimlerin başkanla istişare yaptıktan sonra görüşmelere gelmesini isteriz. Başkan toplantılara katılmasa bile katılan kişi tam yetkili olmalıdır.

Her madde için belediye başkanıyla görüşecek miyiz? ‘Ben bunu başkana sorayım geleyim’ anlayışı çok doğru değil. Toplu sözleşme bir bütündür bir şablon çizilir bu şablon çerçevesinde hareket edilir. Biz belediyeye bütün hazırlıklarınızı yapın 17 madde üzerinde anlaşma sağlanacaksa sayın belediye başkanıyla istişarenizi yapın son teklifimiz budur deyin dedik. Sendikaya üye olan işçilerin isteği de başkanın konuya el atmasıdır. Bu sürecin belediye başkanının konuyla ilgilenmesi sonrası biteceğine inanıyoruz” .

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam