Topbaş: Alt geçit faaliyetine devam edecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay'ın, Taksim Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin iptal kararıyla ilgili, "Alt geçit faaliyetine devam edecek. Herhalde toprak dolduracak halimiz yok. Öyle bir karar da değil zaten. Yapılan bitmiştir, p

Topbaş: Alt geçit faaliyetine devam edecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay'ın, Taksim Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin iptal kararıyla ilgili, "Alt geçit faaliyetine devam edecek. Herhalde toprak dolduracak halimiz yok. Öyle bir karar da değil zaten. Yapılan bitmiştir, proje hayata geçmiştir. Zemin çalışmasını her zaman yapmaya imkanımız var. O çalışma yakında başlayacak. Tabii ki orada iptal edilen planlarla ilgili bizim yeniden plan yapma yetki ve süreçlerimiz var" dedi.
 
Yeni Cami Meydanı'nın hizmete alım törenine katılan Topbaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Danıştay'ın, Taksim Yayalaştırma Projesi'yle ilgili iptal kararına ilişkin soru üzerine Topbaş, bu konuyla ilgili hukuki süreçlerin devam edeceğini söyledi.
 
Topbaş, bir üzüntüsünü dile getirmek istediğini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Bir belediyenin, yerel yönetimlerin hizmet yapmasının ne kadar zor olduğunu ortaya koyan bir karar bu. Taksim Yayalaştırma Projesi, Meclisimizden oy birliğiyle geçmiş. Diğer taraftan Koruma Kurulumuzun da onay verdiği bir projenin, imalatı ve inşaat safhası bitmiş, sadece zemin kaplama noktasına gelmiş bir çalışmanın nasıl iptal edildiğini anlamak zor. Geldiği zaman da kararı göreceğiz. Diğer süreçleri var ve o süreçleri devam ettirilecek. Kent yöneticileri olarak ve özellikle yerel yönetimler olarak yaptığımız bütün çalışmalar halkın daha rahat ve konforlu yaşam kalitesine erişmesi içindir. Hizmet mekanizmalarında ve yerel yönetimlerde bizim önümüze birtakım engeller konulursa hizmet edemez ve zamanı kaçırırsınız."
 
Dünyanın hızla geliştiğini, artık geçmişteki 600-800 bin nüfuslu İstanbul'un Taksim'i değil, daha farklı bir boyuta gelmiş Taksim'in olduğunu anlatan Topbaş, "Buna göre altyapı çalışmaları yapmak zorundayız. Yayalaştırmaları bunun için gerekli görüp yapıyoruz ama maalesef bu nasıl bir değerlendirmedir? Düşününüz bu tip karar süreçleri olan noktalarda bir karar veriliyor koruma kurullarında ve o sizin tamamen o bölgedeki yaşam tarzınızı değiştirecek kararlar. Bir bakıyorsunuz aylar yıllar geride kalıyor ve karar çıkmıyor. Bu karar da daha sonra belki gerçekleşiyor ama yılları geride bırakmışsınız, kaybedilen zararı kim telafi edecek? Anlamak mümkün değil. Bu zorluklarla hizmet vermekteyiz. Ama biz her daim engelli koşuya alıştık artık ve engel tanımıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Topbaş, Taksim'de şu an yapılacak işlemin bittiğine dikkati çekerek, "Alt geçit faaliyetine devam edecek. Herhalde toprak dolduracak halimiz yok. Öyle bir karar da değil zaten. Yapılan bitmiştir, proje hayata geçmiştir. Zemin çalışmasını her zaman yapmaya imkanımız var. O çalışma yakında başlayacak. Tabii ki orada iptal edilen planlarla ilgili bizim yeniden plan yapma yetki ve süreçlerimiz var. Belediye Meclisinin bunu yapma imkan ve fırsatları var. Bu konuda biz yine bu kente hizmet etmek için ne gerekiyorsa bu çalışmaları yapacağız. Yargı süreçleri de önümüze bazı şeyleri koyacak ama biz bunu engel olarak görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Sadece Taksim özelinde değil, aynı şekilde İstanbul'un diğer noktalarında da iptal edilen veya yargıya götürülen birtakım plan alanları olduğunu ifade eden Topbaş, "Tabii ki yanlışlar olduğu takdirde ısrar etmeyiz. Biz bunu uzmanlarla görüşüyoruz. Katılımcı yönetim anlayışıyla hizmetlerimizi yapıyoruz. Yeni plan süreçleri başlıyor. İptal edilmiş alanlardaki planların yeniden yapılması, orada koruma amaçlı imar planlarının yeniden yapılması gerekirse bu yapılacaktır. Plan olmadan yol haritasını çizemezsiniz, şehrin geleceğini konuşamazsınız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler