TOKİ'de beş yıldızlı yurt dönemi

TOKİ tarafından ihalesine başlanan 10 bin 10 yatak kapasiteli yurtlar beş yıldızlı otel konforunda olacak. Kamu kurumlarına modern hizmet binaları inşa eden TOKİ, şimdide yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorununa kalıcı çözümler getirmek için harekete g

TOKİ'de beş yıldızlı yurt dönemi

TOKİ tarafından ihalesine başlanan 10 bin 10 yatak kapasiteli yurtlar beş yıldızlı otel konforunda olacak.

Kamu kurumlarına modern hizmet binaları inşa eden TOKİ, şimdide yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorununa kalıcı çözümler getirmek için harekete geçti. TOKİ ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) arasında nisan ayında imzalanan protokolün ardından acil barınma ihtiyacı bulunan 17 ile 10 bin 10 yatak kapasiteli 18 yurt kazandırılıyor. Arsası YURTKUR tarafından temin edilecek yurtların inşaat ve diğer altyapı çalışmalarını TOKİ gerçekleştirecek. TOKİ, yurt binalarının yanı sıra sosyal tesis

binaları, altyapı ve çevre düzenleme işini de yapacak. Yüksek öğrenim öğrencilerine 5 yıldızlı otel konforu sunacak olan yurtlarda odalar 1 ve 3 kişilik olarak düzenleniyor. Her odada televizyon, buzdolabı, çalışma masası ve diğer gereçler bulunacak. Öğrencilerin ortak kullanımları için her katta dinlenme odası ve etüt salonları yer alacak. Yurtlarda ayrıca sosyal amaçlara hizmet verecek kafeterya, berber, kantin ve lokanta da bulunacak.

Modern görünümüyle öne çıkacak yurtların ihaleleri yapılmaya başlandı. İlk ihaleler Yalova, Ağrı ve Konya'da inşa edilecek yurtlar için gerçekleştirildi. TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında düzenlenen yurt ihalelerine inşaat firmalarının ilgisi büyük oldu. Yalova'da yapılacak 500 kapasiteli yurt ihalesine 17, Ağrı'daki 750 kapasiteli yurt ihalesine 11 ve Konya Ilgın'da inşa edilecek 300 kapasiteli yurt ihalesine ise 6 firma katıldı.

TOKİ ve YURT-KUR arasında imzalanan protokol kapsamında Ağrı'ya 750, Ankara'nın Çubuk ilçesine 560, Bursa'ya 1000, Hakkari'ye 500, Hatay Dörtyol'a 500, İzmir Buca'ya 1000, Kırıkkale'nin Keskin ilçesine 300, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine 500, Niğde'ye 500, Osmaniye Kadirli'ye 300, Rize-Pazar-Ardeşen'e 500, Rize Güneysu'ya 300, Sivas Zara'ya 500, Şırnak'a 500, Tekirdağ'a 750, Van'a 750, Konya Ilgın'a 300 ve Yalova'ya 500 yatak kapasiteli yurt yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam