TKP'lilere gezi tutuklaması!

İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan protestolara destek için Adana'da da yapılan eylemlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmalar tamamlanıyor. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'ndan başlayıp Atatürk Bulvarı, Sular Kavşağı, Kasım Gü

TKP'lilere gezi tutuklaması!
İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan protestolara destek için Adana'da da yapılan eylemlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmalar tamamlanıyor. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'ndan başlayıp Atatürk Bulvarı, Sular Kavşağı, Kasım Gülek Köprüsü, Baraj Yolu, Bülent Angın Bulvarı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda devam eden eylemlere katıldıkları ileri sürülen Ahmet Ekinci, Eser Çapar, Serkan Nar ile Uğur Büyüknisan hakkında 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
 
Sanıklar hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlarından 24'er yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın iddianamesinde, sanıkların TKP üyesi oldukları, 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılan eylemlere katıldıkları, yolu trafiğe kapattıkları, görevli polislere taş ve benzeri cisim attıkları, yol ortasında bazı eşyaları yakarak ayaklanma görüntüsü verdikleri ileri sürüldü. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam