Tiyatrocu ölümü erteleyemedi

Giresun’da 8 yıl önce kansere yakalanan ve ’Ölümü Erteledim’ oyunuyla hastalığa karşı verdiği mücadeleyi sahneleyen Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncusu Fatma Pelüza Gümüşkaşık (43), önceki gece yaşamını yitirdi.Gümüşkaşık için dün Giresun Belediye

Tiyatrocu ölümü erteleyemedi

Giresun’da 8 yıl önce kansere yakalanan ve ’Ölümü Erteledim’ oyunuyla hastalığa karşı verdiği mücadeleyi sahneleyen Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncusu Fatma Pelüza Gümüşkaşık (43), önceki gece yaşamını yitirdi.

Gümüşkaşık için dün Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda tören düzenlendi. Lise yıllarında tiyatroya başlayan, çeşitli oyunlarda rol alan, oyun yazarlığı yapan, kansere yakalandıktan sonra da sahneden kopmayan Gümüşkaşık için düzenlenen törene eşi Mustafa, çocukları Burak ve Berhan Gümüşkaşık, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, tiyatrocular ve yakınları katıldı. Fatma Pelüza Gümüşkaşık’ın hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından tiyatro oyuncusu Fevzi Beyazıtoğlu, Gümüşkaşık’ın bir mücadele insanı olduğunu belirtti. Sahneden çiçeklerle ve gözyaşıyla uğurlanan Gümüşkaşık, Hacı Miktat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi. Fatma Pelüza Gümüşkaşık, 8 yıl önce kanser hastalığına yakalandıktan sonra 2007’de kendi hayatını anlatan, ‘Ölümü Erteledim’ adlı oyunda oynamış, elde edilen geliri de bir kanser hastasının tedavisi için bağışlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam