TİSKİ Genel Kurulunda inanılmaz sözler

Haber61/Haber Servisi - Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü Genel Kurulu devam ediyor.Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki toplantıda tek gündem maddesiyle toplandılar. TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015/2019 yılları arası için hazır

TİSKİ Genel Kurulunda inanılmaz sözler

Haber61/Haber Servisi - Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü Genel Kurulu devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki toplantıda tek gündem maddesiyle toplandılar. TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015/2019 yılları arası için hazırlanan Stratejik Planla ilgili müzakere yapıldı. Stratejik planı Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Gürsoy açıkladı.
Su kullanımında aşağılardayız.

10818681_849475561813592_208443403_n.jpgGürsoy, meclise sunduğu bilgilendirmelerde çarpıcı bir gerçeği de açıkladı. Gürsoy, “5 yıl içerisinde neler yapmayı hedeflediğini gösteren bir plan olduğunu belirten Gürsoy, stratejik planda dikkatimi çeken konu ülkemizi ve bölgemiz su açısında zengin zannederdik ama böyle değilmiş çalışmalardan sonra gördüklerime bende inanamadım. Türkiye su açısından aslında zengin su kaynaklarına sahip değil. Asya ve Avrupa ortalamasının çok altında yer alıyoruz. Bu stratejik planda kurum içi ve dışında bir takım değerlendirmelere yer verildi.

677 personelle hizmet veriyoruz

“TİSKİ Toplam hizmet alımı, memur, işçi olmak üzere 677 kişi ile hizmet veriyor. İlçelerdeki yapılanmayla birlikte bunlar…” diyen Gürsoy şöyle devam etti. Arından genel kurulda müzakereye geçildi.

10822386_849475658480249_1524952074_n.jpgSU BORULARINDA ÇÜRÜME SÜRÜYOR

AK Partili meclis üyesi Ufuk Hoş’un genel kurulda, ‘Trabzon’da su hatlarındaki kayıp kaçak durumu nedir rakamlarını verirmisiniz?’ sorusuna TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal dehşet açıklamalarla cevap verdi.

Hoş’un sorusuna, “Kısmen çalışma yapabildik. Elimizde bütün ilçe ve mahallelerinin kayıp kaçak oranları maalesef yok. Tamamı yok. Bizim şu anda su alma yapıları dağıtım merkezleri ve su depolarıyla ilgili sayısallaşma çalışmamız var. Bunlar sonuçlandırıldıktan sonra yeni bir değerlendirileme yapılacaktır.

Kayıp ve kaçağı ikisi birlikte bulmalıyız. Bunun için teknolojik imkanlar gerekli. Pahalı bir sistem çok eski borular, asbesli borular, kırılgan borular var olduğu bir şebekemiz var. Ana ishale hattıyla ilgili de bilgi veremeyiz. Çürüme söz konusudur. Doğu ve batıya ayrılan hatlarda da çürüme var. Büyükliman içme suyu şebekesi için aynı şeyi söyleyemiyoruz” dedi.

Köksal, "İlçelerde ve merkezde ckada sistemi yani su kaçağı tespit ölçüm sistemi yok. Merkezde de ilçelerde de yok. Son 10 yılda kurulan şebekelerde var. Bu sistem sadece yeni yapılan büyükliman (Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya, Eynesil içine alan bölge) da bulunuyor." dedi.

ÇEŞMELER TİSKİ'YE DEVREDİLDİ

Toplantıda ayrıca TİSKİ Genel Müdürü Köksal, Trabzon'daki bütün çeşmelerin tamamının TİSKİ'ye devrinin yapıldığını bu nedenle bazı tarihi çeşmeleri restore etmek isteyenler olduğu halde şu anlık birşey yapadıklarını söyledi. Köksal, "Mülkiyet bizim fakat tarihi özelliği olduğundan dokunulamıyor" dedi.

EKİP SAHADA OLMALI MASA BAŞINDA DEĞİL

Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi CHPli Cahit Erdem de personel yapısını eleştirerek, “Her memura bir bilgisayar var 30 da fazlası var. Masa başında oturan arazi de çalışacak ekibi artırmalıyız. 3-5 kişiden uluşan tamir ve bakım ekiplerini artırmamız lazım” diye eleştirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler