Tıp dünyasına şaşkına uğrattı

 Malatya’da 46 yaşındaki bir hastanın böbreğinde 25 santimetre büyüklüğünde 2.5 kilogram ağırlığında tümör çıktı. Başarılı geçen bir ameliyat sonrası alınan tümörün böbrekten 20 kat büyük olduğu öğrenildi.Malatya’da sırt ağrısı ve öksürük şikayeti ile Tur

Tıp dünyasına şaşkına uğrattı

 

Malatya’da 46 yaşındaki bir hastanın böbreğinde 25 santimetre büyüklüğünde 2.5 kilogram ağırlığında tümör çıktı. Başarılı geçen bir ameliyat sonrası alınan tümörün böbrekten 20 kat büyük olduğu öğrenildi.

Malatya’da sırt ağrısı ve öksürük şikayeti ile Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları polikliniğine başvuran Hacı Toptaş’ın yapılan tetkiklerinde böbreğinde tümör olduğu tespit edildi. Daha sonra Üroloji polikliniğine başvuran hasta, Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Güneş, tarafından hemen ameliyata alındı.

Yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından böbreğe yapışan tümör alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Ali Güneş, bu büyüklükle bir tümörün çok nadir göründüğünü belirterek, "Hastanın karnının yarısından fazlasını dolduruyordu kitle. Umarım bundan sonra hastamız bundan sonra çok daha güzel yaşayacaktır" dedi. Tümör’ün iç organlara yapıştığını ifade eden Prof.Dr. Güneş, “ Bahse konu tümör çok büyüktü ve iç organlara yapışmıştı. Ekip olarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdik ve böbrekteki tümörü aldık"dedi.

Hastadan alınan böbreğin normal böbrekten 20 kat daha büyük olduğunu belirten Prof.Dr. Güneş, hastanın durumunun gayet iyi olduğunu ve kısa sürede taburcu edileceğini söyledi. Son dönemlerde böbrek tümörlerinin arttığını kaydeden Prof.Dr. Güneş şunları söyledi; “Tümörler son yıllarda çok ciddi oranda arttı. Bunda radyasyonun hayatımızın tüm bölümlerinde yer alması, onun dışında beslenmelerimiz çok bozuldu. Doğal olmayan gıdaları çok tüketiyoruz, sigarayı çok tüketiyoruz. Bunların hepsi tümörlerin artışına neden oluyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam