THY Uçağında arıza: Zorunlu iniş yaptı

THY uçağında meydana gelen flap arızası nedeniyle bir süre tur atan uçak daha sonra acil iniş yaptı. Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan TK604 sefer sayılı Türk Hava Yolları'nın Tanzanya'nın Darrüselam kentinden gelen Boeing 737-900 tipi uçağında flap

THY Uçağında arıza: Zorunlu iniş yaptı

THY uçağında meydana gelen flap arızası nedeniyle bir süre tur atan uçak daha sonra acil iniş yaptı.

Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan TK604 sefer sayılı Türk Hava Yolları'nın Tanzanya'nın Darrüselam kentinden gelen Boeing 737-900 tipi uçağında flap arızası meydana geldi.
 
Bunun üzerine inişten vazgeçen TC-JYJ kuyruk tescilli uçağın pilotu bir süre Marmara Denizi üzerinde tur attı. THY uçağının pilotu arızayı Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne bildirdi. THY uçağı deniz üzerinde yaklaşık yarım saat tur attıktan sonra saat 10:56'da uçakların kalktığı Florya-Sefaköy yönündeki pistine sorunsuz bir iniş yaptı.
 
FLAP NEDİR?
 
İnişlerde ve kalkışlarda kanat yüzeyini genişleterek daha düşük hızda daha fazla kaldırma kuvveti sağlayarak uçağın daha kısa mesafede kalkmasına ve inmesine yardımcı olan kanatlardaki hareketli parçalardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler