THY uçağı taksi yoluna indi!

Türk Hava Yolları (THY) uçağının 13 Mart günü İstanbul-Bodrum seferi sırasında ilginç bir olay yaşandığı ortaya çıktı. THY’nin Rumen uyruklu pilotu, pist yerine taksi tabir edilen apron ve pisti birbirine bağlayan paralel yan yola iniş gerçekleştirdi.Mila

THY uçağı taksi yoluna indi!

Türk Hava Yolları (THY) uçağının 13 Mart günü İstanbul-Bodrum seferi sırasında ilginç bir olay yaşandığı ortaya çıktı. THY’nin Rumen uyruklu pilotu, pist yerine taksi tabir edilen apron ve pisti birbirine bağlayan paralel yan yola iniş gerçekleştirdi.

Milas Bodrum Havalimanı’na iniş için alçalan uçağın kaptan pilotunun taksi yoluna iniş yaptığını doğrulayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri, taksi yolunun pist genişliği ve uzunluğuna yakın ölçülerde olduğu için karıştırmış olabileceğini belirttiler.

Görerek iniş yapan pilot 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki pist yerine ILS(Aletli İniş Sistemi) olmayan yine 3 bin metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki taksi yoluna iniş yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam