Teslim olan teröristten şok ititraflar!

 PKK 'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçan ve aramalarında "sorumlu" düzeyinde isimlerin de olduğu 15 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgütün Kuzey Irak'taki kamplarında silahlı faaliyet yürüten teröristlerden önce 3

Teslim olan teröristten şok ititraflar!

 

PKK 'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçan ve aramalarında "sorumlu" düzeyinde isimlerin de olduğu 15 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgütün Kuzey Irak'taki kamplarında silahlı faaliyet yürüten teröristlerden önce 3'ü kaçtı. Kaçan teröristler peşmergeye sığındı. Ardından da 12 terörist daha kaçarak peşmergeye teslim oldu. Peşmergeler eşliğinde Türkiye-Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na getirilen 15 terörist, güvenlik güçlerine Kalaşnikof ve M-16 silahlarıyla birlikte teslim edildi. M-16 silahların örgütte sadece "sorumlu" düzeyindekilere verildiği belirtildi.

 

5'i 18 yaşından küçük olan örgüt üyeleri, kandırıldıklarını anlayınca kaçmaya karar verdiklerini söyledi. Teröristler polisteki ilk ifadelerinde, "Kamplardaki örgütün üst düzey yöneticilerinin aralarında yaptıkları konuşmalara tanık olduk. Onlar da 'Boş bir amaç uğruna mücadele ettiklerini ve Kürdistan'ın kurulmasının artık bir hayal olduğunu' söylüyordu. Biz de kendi aramızda 'O zaman boşuna geldik' diyerek teslim olmaya karar verdik. Bir fırsatını bulup kamptan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduk. Pişmanız" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler